Afbeelding

Nepagenten beroven vrachtwagenchauffeurs van duizenden euro’s in buurt van Veghel, Uden, Sint Hubert

Politie 7.666 keer gelezen

REGIO | In de omgeving van Veghel, Uden en Sint Hubert zijn nepagenten actief die vrachtwagenchauffeurs van buitenlandse afkomst en autohandelaren bestelen, zo meldt de politie. Zij hebben daarover vijf meldingen gekregen. De politie laat weten: “De chauffeurs van buitenlandse afkomst worden staande gehouden en onder dreiging wordt er geld buitgemaakt. De recherche doet onderzoek naar de zaken.”

Vier van de meldingen komen uit de regio Veghel/Uden. Daarbij werden autohandelaren door nepagenten staande gehouden en van hun geld beroofd. “De politie vermoedt dat deze berovingen door dezelfde groepering zijn gedaan”, aldus de politie. Zij laten verder weten: “De agenten droegen geen uniformen maar lieten in sommige gevallen een vermoedelijk nep politiepasje zien.” 

Chauffeur beroofd
De politie haalt ook een incident aan dat plaatsvond op de Hapseweg in Sint Hubert. Een BMW kwam daar naast de vrachtwagen rijden en liet de chauffeur een bord zien met daarop ‘Stop Polizei’. Daarop zou de chauffeur zijn gestopt en door de nepagenten om drugs en geld zijn gevraagd. “Het slachtoffer vertelde dat hij geen drugs had maar wel geld”, aldus de politie. “De man wilde naar het dichtstbijzijnde politiebureau gaan om daar verder te praten, maar op dat moment trok de nepagent een wapen. Onder dreiging daarvan heeft het slachtoffer duizenden euro’s afgestaan. De nepagenten zijn toen in onbekende richting vertrokken.”

Politie waarschuwt
De politie waarschuwt mensen die staande gehouden worden goed op te letten. “Bij twijfel, vraag altijd naar de identificatie van de politieagent en bel gelijk 112 als het niet klopt.”

Getuigen gezocht
Op de website van de politie staat een signalement van één van de nepagenten. De politie roept getuigen op zich te melden. “Heb je informatie of heb je iets verdachts gezien waarbij een chauffeur staande is gehouden? Of heb je misschien camerabeelden of dashcambeelden van een personenauto die verdacht achter vrachtwagen of autoambulances rijdt? Laat het dan weten en neem contact met ons op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.”