Aangetroffen illegale artikelen door het Bestuurlijk Interventieteam Meierij.
Aangetroffen illegale artikelen door het Bestuurlijk Interventieteam Meierij. Foto:

Interventieteam treft diverse henneplocaties, nepartikelen, illegale sigaretten en illegale prostitutie aan in Meierijstad

Politie 2.785 keer gelezen

VEGHEL | Het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) heeft in Meierijstad diverse henneplocaties, illegale prostitutie, nepartikelen en illegale sigaretten aangetroffen. In totaal voerde het BIM met de samenwerkingspartners 247 controles uit in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Boxtel, Meierijstad en Heusden.

BIM heeft in 2023 bij controles in de gemeenten Sint-Michielsgestel, Vught, Boxtel, Meierijstad en Heusden onder meer 500 kilo designer drugs, 325 kilo BMK, gestolen voertuigen, nepartikelen en illegale sigaretten en medicijnen gevonden. Het BIM is op 44 gevallen van illegale prostitutie gestuit. Ook is er op diverse locaties hennep aangetroffen.

Meierijstad
In Meierijstad werden diverse henneplocaties aangetroffen en zestien keer een geval van illegale prostitutie. Ook werden nepartikelen en illegale sigaretten en shag in beslag genomen. Handel in dit soort artikelen zorgt voor oneerlijke concurrentie. Daarnaast wordt over de winst op deze artikelen geen belasting afgedragen.
In totaal heeft het interventieteam in Meierijstad 57 locaties bezocht.


Melden helpt
De rol van inwoners en ondernemers is ontzettend belangrijk bij het bestrijden van ondermijnende criminaliteit. Zij zijn de ogen en oren van de wijk. “Met hun oplettende blik kunnen we (de georganiseerde) criminaliteit nóg beter aanpakken. Inwoners en ondernemers kunnen verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden bij de politie”, laten de vijf gemeenten gezamenlijk weten.
Dit kan via het telefoonnummer 0900 8844 of bij spoed op 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Dichterbij dan je denkt
Ondermijnende criminaliteit is overal, ook waar je het niet verwacht. Ondermijning kent verschillende vormen waarbij criminelen geweld en intimidatie niet schuwen en de bovenwereld nodig hebben om hun zaken te kunnen doen. Ze zetten zo mensen in die geen deel uit maken van hun ‘onderwereld’. Het gaat bijvoorbeeld over de productie en handel in drugs waarbij anderen bewust of onbewust meewerken of een oogje dichtknijpen. Het geld wat verkregen wordt met deze illegale handel wordt gebruikt om legaal zaken te doen bijvoorbeeld het kopen van dure huizen, auto’s of andere luxegoederen. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs ontregelt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding