Logo 112brabantnieuws.nl
Gertjan Schiltmans werd in oktober in zijn woning doodgestoken door Michel A. uit Cuijk. (foto: SK-Media)
Gertjan Schiltmans werd in oktober in zijn woning doodgestoken door Michel A. uit Cuijk. (foto: SK-Media)

Verdachte dodelijke steekpartij Cuijk langer vast

  •   keer gelezen   Rechtbank

'S-HERTOGENBOSCH | Michel A., die ervan wordt verdacht in oktober zijn plaatsgenoot Gertjan Schiltmans uit Cuijk te hebben doodgestoken, blijft nog tenminste drie maanden vastzitten. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant in 's-Hertogenbosch afgelopen woensdag bepaald.

Tijdens de zitting pleitte de advocaat van de 28-jarige A. om vrijspraak, omdat hij uit noodweer zou hebben gehandeld. Schiltmans zou de verdachte hebben aangevallen met een groot mes uit de keuken toen A. een biertje bij hem was komen drinken in zijn woning aan de Parallelweg in Cuijk. De sfeer sloeg om, waarna een worsteling zou zijn ontstaan. Uit zelfverdediging zou A. vervolgens het mes van Schiltmans hebben afgepakt en hem met vijf messteken hebben neergestoken. Schiltmans zou al vaker hebben gedreigd met een mes.
Kort na de dodelijke steekpartij kwam A. als verdachte in beeld en een dag later werd hij opgepakt. De rechtbank ziet in de verklaring van A. vooralsnog geen reden om de Cuijkenaar vrij te laten. Bovendien is het onderzoek nog niet volledig afgerond. De rechtszaak gaat 5 april verder. Een datum voor de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.

Meer berichten