Blauw Geel slachtoffer van vandalisme, daders hebben zich gemeld | Kliknieuws
Logo 112brabantnieuws.nl
Foto:

Blauw Geel slachtoffer van vandalisme, daders hebben zich gemeld

  •   keer gelezen   Sport

UPDATE: 16.15 uur:

VEGHEL | Een groepje jongens heeft zich woensdagmiddag meteen bij Edwin van den Boom gemeld. "We hebben ze toegesproken dat dit niet kan. Ze zijn geschrokken en hebben hun excuses aangeboden. Er is gelukkig geen onherstelbare schade aangericht. De jongens hebben er echt spijt van. Daarmee is het voor ons afgedaan", aldus de voorzitter van Blauw Geel.  


VEGHEL | Blauw Geel is slachtoffer geworden van vandalisme. Op veld 2 van de Veghelse voetbalclub is een spoor van vernieling achtergelaten. Zo hangt er een goal in het vangnet. Voorzitter Edwin van den Boom is woedend: “Dit is in- en intriest. Wij overwegen om ons sportpark hermetisch af te sluiten.”

Wekenlang hebben vrijwilligers van Blauw Geel alles in goede banen proberen te leiden. Dat was nog niet zo eenvoudig in het Coronatijdperk. “Er is veel van ze gevraagd en dan krijg je nu dit. Ik ben echt over de zeik en we laten het hier niet bij zitten.” Blauw Geel heeft camera’s hangen en die beelden worden de komende dagen verzameld. “Als deze schoften zich niet melden bij ons of de politie dan gaan we aangifte doen. We laten het er niet bijzitten”, verzekert Edwin.

'Waarom doen mensen dit?'
De voorzitter van Blauw Geel baalt als een stekker. Vooral ook omdat de voetbalvereniging de laatste weken alles op alles heeft gezet om iedereen nog te laten sporten. “Dit is zo triest. Waarom doen mensen dit? Onze vrijwilligers doen er alles aan het sportpark goed te onderhouden en dan krijg je dit”, aldus Edwin.


De goals hangen in het vangnet.

Meer berichten