Logo 112brabantnieuws.nl
Een vertrouwd beeld op de A73: een ongeval, meestal zonder letsel. (archieffoto: SK-Media)
Een vertrouwd beeld op de A73: een ongeval, meestal zonder letsel. (archieffoto: SK-Media)

Kamervragen VVD over 'accident alley' A73

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

DEN HAAG/CUIJK | De Kamerleden Barbara Visser, Sjoerd Potters en Hayke Veldman (allen VVD) hebben Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu schriftelijke vragen gesteld over de A73. Aanleiding is een publicatie op de digitale uitgave van De Maas Driehoek (Kliknieuws) over een ongeluk op 'accident alley' A73. Op het baanvlak Malden-Boxmeer zijn in een maand tijd al twintig ongelukken gebeurd.

De drie Kamerleden willen nu van de Minister weten of zij bekend is met de vele ongevallen op de A73 en hoe het is gesteld met de verkeersveiligheid op de A73 in Noord-Brabant en Limburg. Daarbij willen zij een overzicht van het aantal ongevallen gedurende de afgelopen vijf jaar voor de verschillende deeltrajecten van deze snelweg die Nijmegen met Roermond (A2) verbindt.
Daarnaast wil de VVD weten welke maatregelen worden genomen om de doorstroming en verkeersveiligheid op de A73 te verbeteren, in hoeverre er sprake is van toenemende files op de A73 (en de filedruk in de toekomst gaat toenemen) en in welke mate de tolheffing in Duitsland invloed heeft op de A73.

Doortrekking A77
Daarnaast willen Visser, Potters en Veldman weten of het doortrekken van de A77 (vanaf knooppunt Rijkevoort naar Uden) een oplossing kan zijn om de doorstroming op de A73 in de toekomst te verbeteren. Daarnaast willen zij weten welke andere maatregelen op dit moment worden onderzocht door Rijkswaterstaat, provinciën en gemeenten om de doorstroming en verkeersveiligheid te verbeteren.

Meer berichten