Logo 112brabantnieuws.nl
Een herkenbaar beeld op de A73: een ongeval met materiële schade. (foto: SK-Media)
Een herkenbaar beeld op de A73: een ongeval met materiële schade. (foto: SK-Media)

Risico op ongeval op A73 bij Cuijk 'groter dan gemiddeld'

  •   keer gelezen   Verkeer en vervoer

DEN HAAG | Minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) heeft Rijkswaterstaat gevraagd om op korte termijn een analyse uit voeren op het weggedeelte van de A73 tussen Boxmeer en Malden. Op dit tot 'accident alley' omgedoopt stuk weg is het risico op een ongeval groter dan gemiddeld.

Dat laat de minister weten op schriftelijke vragen van VVD na een publicatie in (de digitale versie van) nieuwsblad De Maas Driehoek. Uit de ongevallenregistratie blijkt dat tussen 2011 en 2015 op het 25 kilometer lange traject tussen Boxmeer en Cuijk (tot aan de Maasbrug) in totaal 492 ongevallen hebben plaatsgevonden. In 96 procent van de gevallen betrof het ongelukken met uitsluitend materiële schade. Slechts één keer ging het om een ongeval met dodelijke afloop. De cijfers van 2016 zijn nog niet bekend. "We laten Rijkswaterstaat nagaan wat de oorzaken zijn van de ongevallen en bezien of er aanvullende maatregelen nodig zijn en mogelijk zijn die de veiligheid en doorstroming bevorderen", schrijft Schultz van Haegen.
De filedruk op het Brabantse gedeelte van de A73 is de afgelopen jaren toegenomen, maar het is onduidelijk of de weg in de zogeheten 'top 50 met economische verlieskosten' valt. Schultz van Haegen schrijft verder dat de A73 en A77 niet als knelpunten worden gezien. "Doortrekking van de A77 is dus niet voorzien."

Meer berichten