Het wordt een zwaar jaar voor trainer Peter van den Heuvel van Keldonk.
Het wordt een zwaar jaar voor trainer Peter van den Heuvel van Keldonk. Foto:

Voetbal in Meierijstad

VEGHEL | Na twee speelrondes worden toch al een paar dingen duidelijk. De Blauw Geel'38 verliezen vinden voornamelijk plaats in uitwedstrijden. Zondag gingen de Veghelaren voor de derde maal kopje onder op verplaatsing. Schijndel, o wat hadden ze dat nodig, won eindelijk weer eens voor de competitie waar het Bossche Wilhelmina het slachtoffer was. Keldonk gaat vermoedelijke een zwaar seizoen tegemoet. VOW en Ollandia staan ook nog op nul en datzelfde geldt voor Vorstenbossche Boys en Boerdonk. Moeten we ons zorgen gaan maken?

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel'38 ging in Utrecht bij Hercules met 2-1 kopje onder. Wel sterker en met fases dwingender, maar toch verliezen. Zaterdag komt koploper UNA naar Veghel dat natuurlijk favoriet is, maar wellicht een leuke uitdaging om weer eens te verrassen voor de Veghelaren.
Alexander Mols is nog geblesseerd en kan niet spelen. Voor het overige lijkt het team van Niels van Casteren vrij compleet.
Om 19.30 uur wordt er afgetrapt in Veghel.

2H Emplina – Erp
Het team van trainer André Cornelissen verraste zondag vriend en vijand door kampioenskandidaat Helvoirt met 4-0 de oren te wassen. Een prima resultaat na de nederlaag bij nu koploper Rhode. Zondag opnieuw een zware tegenstander die vorig seizoen vierde werden achter kampioen Oirschot Vooruit.
Emplina won de eerste wedstrijd met 5-0 van TGG dat er tot op heden weinig van bakt. Zondag was er verlies met 1-0 uit bij Heeswijk. Een tegenstander van formaat dus voor de Erpsen.

2H Volharding – Heeswijk
Een tegenstander die lijkt te doen voor de Balledonkers. Volharding verloor thuis van SSS'18 dat zondag weer klop kreeg van Rhode. De ploeg heeft behoorlijk wat ingeleverd en lijkt niet zo'n rol bedeeld als andere jaren. Bij winst doet Heeswijk gewoon mee om de bovenste plekken. Nu de pijntjes in de selectie wat aan het helen zijn, lijkt het team van Marc van de Ven weer op sterkte te komen.

2H Rhode/Van Stiphout – Helvoirt
Helvoirt gaat op puntenjacht. Het team vergaarde nog maar één punt en dat is ver beneden de stand. Laat dat een wake up call zijn voor de ploeg van De Neul. Misschien een beetje cynisch gezegd want trainer Theo van Lieshout is gepokt en gemazeld voldoende om hier doorheen te kijken. Voorlopig staat hij met zijn Rhode samen met EVVC fier bovenaan.
Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Bogers voor het begin.

3C Zuid-1 Avanti'31 – Haarsteeg
Avanti'31 is de competitie lekker begonnen. Thuiswinst op ODC en zondag één puntje bij BMC. Zondag komt Haarsteeg naar Schijndel. De semi Vlijmenaren verloren bij Real Lunet, maar klapten er behoorlijk op zondag thuis tegen Nieuwkuijk en wonnen met 4-0.
Avanti'31 is favoriet omdat het thuis speelt en daar een moeilijk te kloppen tegenstander is.

3C Zuid-1 FC Engelen - Schijndel
Schijndel won zondag eindelijk weer eens. Wilhelmina werd met 2-1 geklopt door Schijndel waar Brent Blummel beide goals maakte. Zondag wordt het zwaarder. FC Engelen won al met 5-0 van Vlijmense Boys en klopte zondag Zwaluw VFC in Vught met 0-4. FC Engelen heeft Anthony Lurling, de voormalig profvoetballer van onder anderen Heerenveen, NAC, Feijenoord en FC Den Bosch slijt zijn dagen bij deze club. Een hele opgave waar een puntje al prima zo zijn.

3C Zuid-1 Vitesse'08 – Nijnsel/TVE
Nijnsel vertrekt zondag naar Gennep en speelt in de Heijkuul tegen Vitesse'08. De oranje-zwarten verloren zondag de derby met Olympia'18 in Boxmeer met 3-0. Toch hebben ze dankzij de eerste winst op Excelent in de opening van de competitie al drie punten.
Nijnsel won ook van Excelent dat een bijzonder slechte start had. Het was even zoeken daar ergens in de Peel maar uiteindelijk werd sportpark 'Het Domein' toch aangetroffen meldt de eigen website. De tweede uitwedstrijd voor Nijnsel achtereen een puntje zou al heel mooi zijn.

4H WEC – FC Schadewijk
WEC kon alleen de eerste twintig minuten een vuist maken op De Bundel. Daarna was het Festilent dat de zaken bepaalde. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de kampioenskandidaat.
Zondag komt FC Schadewijk naar Wijbosch. Bij de Ossenaren is trainer Giel van Orsouw bezig aan zijn afscheidsjaar als trainer. WEC graag aandacht voor Danny Laukes hij scoorde zondag tegen VOW beide Osse treffers.

4H Avesteyn – Cito
Naar de Steen en Stokstraat komt zondag het Osse Cito met in de gelederen Murat Korkmaz. Oorspronkelijk besloot Korkmaz na zijn uitstapje bij Achilles Veen naar Blauw Geel'38 terug te keren om daar bij zijn vrienden te gaan spelen. Maar na avances van Cito-trainer Yavuz Demirci vergezelde hij Emre Gumus en Furkan Güler (beiden Blauw Geel'38) naar de Osse club. De leeftijd gaat spreken bij Korkmaz, maar het blijft voor Avesteyn een speler om zondag niet uit het oog te verliezen.
Hugo van de Sande zal aan het gelijke spel in Lith een zuur gevoel hebben overgehouden, nadat NLC'03 via de kluts in de slotseconden alsnog naast Avesteyn kwam.

4H SCMH – FC De Rakt
Een echte derby met de beide sportparken op wandelafstand van elkaar. Vorig seizoen lang nek-aan-nek in de race om het kampioenschap.
SCMH is met Nulandia, Festilent en Schadewijk een van de vier kloplopers in 4H. De topper in deze klasse is zondag Nulandia – Festilent, waar er in ieder geval één punten in gaat leveren.
Bij winst zondag op FC De Rakt zouden de groen-witten wel eens aardig in de buurt van de koppositie kunnen komen.

4G RKVV Keldonk – Boskant
Het wordt een zwaar jaar voor trainer Peter van den Heuvel van Keldonk zoals de voortekenen doen voorkomen. Nou is de voormalige topspits een nuchter persoon en zal hij dat vooraf wel ingeschat hebben.
Een jong team, wat nog veel moet leren. Werk aan de winkel Peter. Boskant speelde tot nu toe tweemaal gelijk en hunkert naar een overwinning.

5F RKPVV – Boerdonk
Trainer Jan Noten keerde zondag ongetwijfeld met slecht gevoel terug naar Helmond. Met 1-7 verloren van SPV uit Vlierden en een rode kaart voor Jules Savelsbergh van Boerdonk. De jonge groep van Noten moet nog veel leren weet ook de Boerdonk trainer.
Zaterdag uit naar RKPVV, bijna in zijn voortuin. Tijd voor een stuntje?

Murat Korkmaz speelt nu voor Cito.