Kinderen in actie op de Slabroekweek.
Kinderen in actie op de Slabroekweek. Foto:

Veel kinderen klussen in de laatste vakantieweek

UDEN | Kinderen steken traditiegetrouw weer de handen uit de mouwen tijdens de laatste week van de schoolvakantie. In Uden doen ze dat tijdens de Slabroekweek die dit jaar helemaal in het teken van superhelden staat.

Door: Aileen van Tilburg

Bijna vijfhonderd kinderen doen dit jaar mee; 489 om precies te zijn. 151 vrijwilligers begeleiden de groepjes. In Uden duurt de vakantieweek maar liefst vijf dagen. "We hebben een mooi programma samengesteld, van maandag tot en met vrijdag", weet Erik Bandell, die de pr voor zijn rekening neemt. Op maandag werden er voornamelijk hutten gebouwd. Dinsdag waren speurtochten en 's avonds was er een spooktocht voor de oudste jeugd van de groepen zes, zeven en acht. Woensdag zijn de welbekende waterspelen. Donderdag wordt er weer volop aan de hutten gewerkt. Vrijdag is er vanaf 13.30 uur een feestelijk afsluiting op het podium.
Ook in andere dorpen wordt deze week gebouwd. In Nistelrode worden prachtige hutten gebouwd door 'cowboys en indianen' op het terrein van de scouting. "Er doen hier ongeveer 140 kinderen mee", vertelt voorzitter Gijs van Kessel. "Dat is best weinig, want er zouden zeker vierhonderd kinderen uit Nistelrode mee kunnen doen", vertelt hij. Toch is het plezier er niet minder om. Behalve met bouwen, vermaken de kinderen zich ook met leuke waterspelletjes. "Daar is het wel weer voor!", lacht Gijs. Woensdag zijn ouders en andere geïnteresseerden vanaf 14.30 uur welkom om de creaties van hun kinderen te bekijken. Er is dan ook een loterij. "Ondernemers uit Nistelrode hebben leuke prijzen beschikbaar gesteld. Zeker de moeite waard om even te komen kijken!", sluit Gijs af.
Ook in Volkel is de kindervakantieweek maandag gestart in het Dorpspark. Zo'n 280 kinderen doen mee. Het thema is circus. Op het terrein staat onder andere een pipowagen en circustent. Ook hebben de kinderen woonwagens gebouwd. Donderdagavond om 19.00 uur wordt de week in het dorpspark afgesloten met een gezellig kampvuur waarbij iedereen welkom is.
In Odiliapeel begon de jeugd dinsdag met bouwen.

Foto's
Meer foto's op www.kliknieuws.nl. Foto's insturen kan via
redactie@udensweekblad.nl.