Denise Kappelhof. (foto: By Annelies Fotografie)
Denise Kappelhof. (foto: By Annelies Fotografie) Foto:

Denise Kappelhof start Carette: "Ouderen een leuke dag geven"

ZEELAND | Eenzaamheid onder ouderen verminderen. Dat is de missie van Denise Kappelhof uit Zeeland. Onlangs startte ze Carette; een organisatie die zorgt voor gezelligheid voor ouderen.

"Een rondje wandelen door het park, samen een kopje koffie drinken, een oude bekende, museum of theater bezoeken, lunchen, winkelen of ouderwets een potje biljarten. Gewoon een fijne dag: dat is het doel van Carette", legt Denise enthousiast uit. "Het is belangrijk dat mensen iets hebben om naar uit te kijken en ondernemend blijven."

Omdat niet iedereen gebruik kan of wil maken van vrijwilligers is ze dit bedrijf gestart. "Carette zorgt ervoor dat men minder vaak alleen is, of ergens alleen heen hoeft te gaan. De mogelijkheid bieden om de dingen te blijven doen die men zo graag doet of deed."

Ze ziet dat kinderen het vaak druk hebben met hun eigen gezin of werk of ze wonen ver weg. "De meeste mensen doen ook liever geen beroep op hun kinderen, omdat zij het al zo druk hebben. Met Carette bepalen senioren zelf wat, hoe, waar en wanneer." Denise heeft alle middelen om een leuke dag mogelijk te maken. Zo beschikt ze over een auto met hoge instap en een rolstoel voor mensen die niet meer zo goed te been zijn. "Zo kunnen we toch overal samen naartoe en nieuwe herinneringen maken", aldus Denise.

Meer informatie
Carette biedt gezelschap voor ouderen, maar nog geen medische zorg. Voor meer prijzen en informatie kijk op www.carette.nl of neem contact op via 06-48903499 of info@carette.nl.