Voor Ollandia verliep de zondag niet best.
Voor Ollandia verliep de zondag niet best. Foto:

Overzicht amateurvoetbal

REGIO | Was het nu het warme weer of is voetbal echt onvoorspelbaar? Dit weekend gaf weer verrassende uitslagen. Op Boerdonk staat tegenwoordig geen maat. Zij pakten een punt bij competitie tweede SPV. WEC blijft op kampioenskoers en Schijndel maakt zich op voor de superclash komende zaterdag: Schijndel – Avanti'31.

Door: Peter Kuijpers.

De doelstelling handhaving kan alleen volgens wiskundige berekeningen nog mislopen voor Blauw Geel'38/Jumbo. Niels van Casteren wil wel elke wedstrijd blijven winnen: "We proberen zo hoog mogelijk te eindigen en het verder implementeren van de spelwijze die we voor ogen hebben. We gaan lekker en ik wil deze competitie met een goed gevoel eindigen", aldus de Blauw Geel'38-trainer.
Zondag pakte zijn team een puntje bij HBS in Den Haag waar beide doelmannen een hoofdrol vervulden. Zondag komt OFC uit Oostzaan waar uit met 0-1 werd gewonnen.

2H BVV - Rhode
Het geluk is met de kampioen luidt het spreekwoord. Zondag bewees dat Rhode opnieuw door in de 89e minuut een 1-2 achterstand, thuis tegen SSS'18, in een paar minuten om te buigen naar een uiteindelijke 3-2 zege. Het is niet de eerste keer at Rhode dit kunstje flikt.
Zondag de uitreis naar BVV op De Vliert. De Bosschenaren zijn wat gezakt in het linkerrijtje, maar nog altijd een gerespecteerde tegenstander.

2H Heeswijk – Erp
Erp won uit bij Helvoirt. Een puike prestatie met JO 19-1 doelman Jelle Voets onder de lat. Keepers Kevin van de Laar en Rens van den Akker zijn beiden geblesseerd. Justin Damen gaf zijn bijsluiter als scorende spits maar weer eens gestalte door beide Erpse treffers voor zijn rekening te nemen.
Zondag naar Balledonk voor de clash tegen Heeswijk dat een puntje meebracht van Emplina de aanstaande club van Heeswijktrainer Marc van de Ven.

3D Handel – Nijnsel
Nijnsel heeft het moeilijk. Tegenstander Handel moet te doen zijn. De ploeg is aangeschoten wild en wacht op de terugkeer van belangrijke posities. Momenteel is het voor trainer Tom Jacobs, de voormalige topkeeper van Volkel en UDI'19, echt behelpen. Vooral het gemis van de vaste doelman speelt het team in het bijzonder parten.

4H FC De Rakt – WEC
WEC bleef na winst zondag op Festilent prima op kampioenskoers. Het was nog een hele klus overigens om de bezoekers uit Zeeland te verslaan. FC De Rakt zit behoorlijk in de penarie en vecht voor klassenbehoud.
Voor alle duidelijkheid is zondag WEC favoriet, daar mag geen misverstand over bestaan. Misschien trakteert voorzitter Jan wel op zijn niet te versmaden aardbeien. De slagroom zelf meebrengen.

4H FC Uden – VOW
De ploeg van trainer Jordy van Boxtel hield het straatje op De Vonders bijna zestig minuten schoon zondag thuis tegen FC Schadewijk. Toen sloegen de Ossenaren genadeloos toe en incasseerde VOW alweer de 15de seizoensnederlaag. Wel erg dapper van Van Boxtel om de swung nog in het team te houden met al die jonge gasten.
Soms heb je een overwinning nodig om de stemming erin te houden, maar dat is sinds 30 april 2017, toen er met 0-1 gewonnen werd van Vorstenbossche Boys, alweer een jaar geleden. Zondag naar FC Uden dat drie plekken boven de Zijtaarders bivakkeert.

4H RKKSV – Avesteyn
Avesteyn verloor thuis van NLC'03. Het maakt allemaal niet zoveel uit, want de prijzen zijn allang voorbestemd. De kampioen komt uit WEC, Nulandia of Schadewijk. VOW degradeert daar is een ieder wel van overtuigd waar Vorstenbossche Boys, FC De Rakt, FC Uden en Cito uit mogen maken wie er met VOW mee vertrekt naar de vijfde klasse. RKKSV moet nog wat puntjes binnenhalen om niet in problemen te komen. Avesteyn gaat voor de eer.

4H Maliskamp – Vorstenbossche Boys
De Boys uit Vorstenbosch lieten zich zondag behoorlijk bij de neus nemen door thuis op de eigen Bergakkers met 0-1 te verliezen van FC De Rakt. De buurtjes uit Uden hadden aan één doelpunt van Jaap de Rakt voldoende om de punten mee terug naar Uden te nemen.
De ploeg die een paar weken geleden zo dapper een punt meenam uit Nuland moet nu vol aan de bak om degradatie te voorkomen. Te beginnen zondag in Rosmalen bij Maliskamp.

4H NLC'03 – SCMH
De tegenstander van SCMH zondag aan de boorden van de Maas, won verrassend bij Avesteyn. Een wake-up call voor trainer Fredje Donkers c.s. De ploeg uit Mariaheide staat redelijk veilig in het middenrif van 4H, maar er met de bekende pet naar gooien komt niet voor in de plannen de SCMH trainer.
NLC staat met de voeten nat één plek boven SCMH in het linkerrijtje, dat bij winst de ploeg uit Lith passeert.

4G Acht – RKVV Keldonk
Een stevige opgave voor trainer Peter van den Heuvel die zondag met 0-3 verloor van koploper WODAN uit Eindhoven. WODAN is tevens aanvoerder van periode-3 waar EMK en SBC de anderen op hun naam schreven.
Keldonk is volop in de strijd voor handhaving. Dat is momenteel de grootste opdracht van de ploeg me de loodzware uitreis naar Eindhoven in het verschiet.

4G WODAN – Boskant
Boskant won keurig in Lieshout bij ELI. Zondag wordt het andere koek dan gaat de reis naar koploper WODAN. Boskant, er vanuit gaande dat WODAN kampioen wordt, kan als hoogstgeplaatste dan periode-3 overnemen van de kampioen. De andere gegadigde is Stiphout Vooruit.

5F Olympia Boys – Boerdonk
Boerdonk pakte zondag een punt bij het hooggeplaatste SPV en is in 2018 nog ongeslagen. Johan Strouken heeft zijn team prima op de rit.
Komend weekend opnieuw een topper uit de top-3 en gaat de reis naar Olympia Boys de nummer twee uit Ommel.
Gaat Boerdonk opnieuw stunten en wellicht kan de zeventienjarige Axel Overdijk scoren? Zondag komt het antwoord.

5F Ollandia – RKPVV
Voor de Ollanders verliep de zondag niet best. De reden was het 2-1 verlies in Gerwen bij RKGSV. Lang stond het 1-1, maar toch was er verlies omdat RKGSV slim scoorde.
Zondag komt koploper RKPVV van de Warande in Helmond. Ollandia doet nog mee in periode-3, maar zal niet mogen verliezen van de lijstaanvoerder anders wordt het moeilijk.
Voor de Helmonders nog een benauwd duel waar winst niet bij voorbaat vaststaat.

Justin Damen scoorde zondag in Helvoirt tweemaal.