UDI'19/CSU pakte een puntje in Alphen a/d Rijn. (archieffoto: Peter Kuijpers)
UDI'19/CSU pakte een puntje in Alphen a/d Rijn. (archieffoto: Peter Kuijpers) Foto: Peter Kuijpers

UDI 'ontsnapt' niet uit middenmoot na gelijkspel

ALPHEN A/D RIJN | In een enerverende wedstrijd heeft UDI'19/CSU een punt gepakt bij Alphense Boys: 1-1. De formatie van trainer Stefan Hoogsteder kreeg kansen op meer, maar zag ook de thuisploeg enkele goede kansen missen. Wietse van Lankveld maakte na een uurtje spelen de gelijkmaker voor de Udenaren.

'Wie ontsnapt aan de middenmoot?' kopte de website van Alphense Boys voorafgaand aan het treffen tussen beide middenmoters. Niemand, is het logische en tegelijk frustrerende antwoord op die vraag nu beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Na het verlies tegen Meerssen van vorige week, kwam UDI'19 dit keer beter uit de startblokken en zeker in tactisch opzicht hadden de gasten hun zaakjes op orde. De 1-0 kwam dan ook uit de lucht vallen. Letterlijk. Een vrije trap van Thom Nouwens werd namelijk door iedereen gemist en viel achter Nick van der Horst binnen. In de tweede helft kwam UDI'19 terecht op gelijke hoogte toen Van Lankveld van afstand Tim van de Linden kansloos liet. Beide ploegen gingen na de gelijkmaker op zoek naar de winst, maar ondanks enkele grote kansen aan beide zijden, bleef het bij 1-1. Door het gelijkspel zakt UDI'19 naar plek tien.

Odiliapeel slaat
aanval SPV af

ODILIAPEEL | Odiliapeel heeft met succes een aanval op de koppositie door naaste belager SPV afgeslagen. 'De Peel' toonde na rust veerkracht en behaalde een welverdiend punt (2-2). FC De Rakt leed voor de tweede week op rij een nederlaag. HVV was in Helmond te sterk voor de mannen van coach Eus Marijnissen, die VOW en Keldonk ziet naderen. VOW won maar liefst met 9-1 bij VCO. Luuk van de Pol kopte Odiliapeel voor rust op voorsprong, maar in de tweede helft was SPV aanvankelijk sterker en nam het ook een 1-2 voorspring. Na omzettingen in het veld was het invaller Stan van den Berg die vijf minuten voor tijd de 2-2 noteerde. "Het was een enerverende wedstrijd met veel strijd en beleving. Ik ben trots dat we koploper zijn gebleven", aldus trainer Maarten van Stiphout van Odiliapeel, dat de voorsprong op De Rakt zag oplopen naar zes punten, omdat de Udenaren met 2-1 verloren bij HVV. Gino Wijdeven scoorde voor De Rakt. "We hebben verloren van een ploeg met veel individuele kwaliteiten, die op een hoger niveau kunnen spelen", toonde Marijnissen zich realistisch. "We hebben zelf hard gewerkt en enkele goede aanvallen gehad."

Volkel laat
punten liggen

VOLKEL | Margriet kwam zondag naar Volkel om vooral niets weg te geven en dat lukte het team van trainer Mark Strik aardig. Het was Volkel die het spelbeeld bepaalde met diverse kansen om scorend te openen. Maar het was juist Margriet dat op 0-1 leek te komen. Echter scheidsrechter Van Rossem ging mee in het vlagsignaal van de Volkelse grensrechter en annuleerde de treffer. Na rust verhoogde Volkel het tempo en had Bob Linders bijna succes toen hij alleen op doelman Danny de Natris af kon lopen, maar een doelpunt werd het niet. Van Bakel was het die uiteindelijk voor de gastheren de 0-1 liet aantekenen en met het hoofd raak knikte. Uit de kluts was het Van Berkom die de 0-2 eindstand bepaalde.