IVN Veghel biedt lezing aan: 'Een vliegende kraai vindt altijd wat'

VEGHEL | IVN Veghel wil het negatieve beeld dat over kraaiachtigen bestaat nuanceren en doet dat middels de lezing 'Een vliegende kraai vindt altijd wat' op dinsdag 6 februari.

Van oudsher staan zwarte vogels te boek als brengers van ongeluk, ziekte en dood. Heksen lieten zich niet voor niets door raven vergezellen. Ook in onze tijd hebben kraaiachtigen geen geweldige reputatie. Ze zouden het aldoor gemunt hebben op de eieren en jongen van andere vogels. Ze zouden te talrijk worden en daardoor andere diersoorten verdringen. Tijdens de lezing zal Gerard Compiet onder meer aandacht besteden aan zaken als het grote leer- en aanpassingsvermogen van kraaiachtigen, hun ingewikkelde sociale leefwijze, de manier van voedsel verzamelen en het spanningsveld tussen mensen en kraaiachtigen. Ieder soort zal afzonderlijk (zwarte kraai, bonte kraai, roek, kauw, raaf, gaai, ekster en notenkaker) voor het voetlicht worden gebracht.

Toegang
IVN Veghel nodigt geïnteresseerden uit op dinsdag 6 februari vanaf 20.00 uur in het verenigingslokaal van Bundersschool aan de Langendonk in Veghel. Toegang is gratis.