Lezing in Bibliotheek Oss over palliatieve zorg.
Lezing in Bibliotheek Oss over palliatieve zorg. Foto:

Lezing in Bibliotheek Oss over palliatieve zorg

OSS | Onder de noemer 'Wat als de dood dichterbij komt', is in Bibliotheek Oss op dinsdag 21 mei een lezing over palliatieve zorg. Het gaat om een initiatief in samenwerking met Oase Hospice en Zorg Thuis.

Palliatieve zorg is zorg die gegeven wordt aan cliënten wanneer er geen genezing van een ziekte meer mogelijk is. Omdat iemand nog wel enige tijd met deze ziekte kan leven, is het primaire doel van palliatieve zorg om de kwaliteit van leven van de cliënt te behouden en waar mogelijk te verbeteren. De lezing in Oss wordt gegeven door Allert Vos, oncoloog van ziekenhuis Bernhoven en Carolien Raap, consulent van Palliatief Team Bernhoven. De aanvang is 20.00 uur en de entree gratis. Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via de website van Bibliotheek Oss: www.nobb.nl.


Expositie schilderijen


OSS | Janja Vrucht exposeert van dinsdag 30 april tot en met zaterdag 1 juni in de Bibliotheek Oss.

De Osse is sinds 2012 gegrepen door de schilderkunst. Inspiratie hiervoor vindt ze overal. Door een mooie zonsondergang, een buitenlands landschap of in de diversiteit van het dierenrijk. Dieren zijn haar favoriet om te schilderen. Met
acrylverf op doek of paneel probeert ze zo realistisch mogelijk te schilderen. Janja werkt snel, observeert nauwkeurig en ontvangt graag feedback van anderen om haar werk er zo natuurgetrouw uit te laten zien. Dieren zullen ook de rode draad vormen in deze schilderijen-expositie. Sinds kort heeft Janja zich verdiept in een nieuwe techniek, acryl pouring, wat abstracte kunst oplevert.