Frank Mulders en Aivar van de Wiel.
Frank Mulders en Aivar van de Wiel. Foto:

Wie grijpt de Europese titel?

OSS | Circuit De Witte Ruijsheuvel in Oss is zondag 13 oktober het decor voor de finale om het Europees kampioenschap bij de zijspancrossers onder auspiciƫn van de Internationale Motorbond voor Amateurs (IMBA), in Nederland vertegenwoordigt door Motorsport Organisatie Nederland: MON.

Daarnaast wordt bij de solo's felle strijd verwacht om zoveel mogelijk punten te scoren voor het klassement van de No Fear Energy Cup. Verder komen nog aan de start de MX 2 Junioren, MX Open Nationalen en de dames die samen rijden met de Veteranen maar worden apart geklasseerd.

Zijspancrossers
Het is 13 oktober extra spannend omdat er aan het eind van de dag een kampioen bekend zal zijn. Na de laatste wedstrijd in dit kader op het circuit in Kleinhau heeft de combinatie van Mike Keuben uit 's-Heerenberg bijgestaan door zijn Engelse bakkenist Zac Snell de beste papieren. Deze combinatie wist in Duitsland alle drie verreden manches te winnen. Ook daarvoor in het Belgische Kersbeek was de jeugdige Achterhoeker succesvol met drie manche-overwinningen en nam daar de leiding in de stand over van Frank Mulders uit Bergharen. Deze wordt als bakkenist bijgestaan door Aivar van de Wiel uit Berlicum en clublid van Oss. Van de Wiel is de derde generatie die aan de IMBA wedstrijden meedoet. Zijn vader Henry en opa Theo gingen hem voor. Mulders die de laatste twee jaar de titel binnenhaalde moet nu in Oss proberen om de 55 punten achterstand op Keuben goed te maken. Onmogelijk is het niet want er zijn nog 180 punten te verdelen. Diverse combinaties uit de buurt nemen deel aan deze wedstrijd.
Kijk voor meer informatie op www.motorcluboss.nl.