Een eerdere editie van het Dickens Festijn Druten. (Foto: Vincent Schouten)
Een eerdere editie van het Dickens Festijn Druten. (Foto: Vincent Schouten)

Stap in de betoverende wereld van Charles Dickens

DRUTEN | Viswijven die bezoekers rotte vis aansmeren, raadselachtige kwakzalvers die mensen proberen te genezen met wondermiddeltjes, paperboys die het laatste nieuws aan de man brengen, Oosterse handelaren die hun overzeese producten aan de man proberen te brengen en deftige dames die in hun atelier ijverig aan de mooiste jurken werken. Stap in de betoverende wereld van Charles Dickens. Op zondag 15 december vindt het Dickens Festijn Druten plaats.

Het is slechts een kleine greep uit het indrukwekkende straattheateraanbod, waarmee het London uit de tijd van Charles Dickens zo waarheidsgetrouw mogelijk wordt neergezet. Nostalgische klanken van koren en muziekgroepen waaien tijdens het Dickens Festijn door de straten van Druten. Hun prachtige liederen voeren iedereen mee in de sfeer van weleer. Op iedere straathoek vindt men muzikale gezelschappen die het sfeervolle evenement opluisteren.

Attracties
Voor de jongste bezoekers belooft een bezoek een sprookjesachtige belevenis te worden. Vrolijke magiërs prikkelen de verbeelding, terwijl goochelaar Q-Trix hen van de ene in de andere verbazing laat vallen. In één van de vele nostalgische kermisattracties kunnen zij even wegdromen van alle indrukken.

Meer informatie
Het Dickens Festijn duurt van 11.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in het centrum van Druten. De entree is 3,50 euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is gratis en er worden pendelbussen ingezet. Meer informatie op www.dickensdruten.nl.