De winnaars van de Osse Kwis.
De winnaars van de Osse Kwis.

Succes met de laatste opdracht voor De Osse Kwis!

De laatste opdracht voor De Osse Kwis. Dit keer geen plaatje, maar het heeft betrekking op de vorige drie puzzels in Weekblad Regio Oss. De code die hier uitkomt, hebben teams nodig op de kwisavond.

-Tel alle letters 'E' bij elkaar op van alle bedrijfsnamen en trek er 10 vanaf. Dit cijfer is het eerste cijfer dat je nodig hebt.

-Pak het aantal keer dat de 'L' voorkomt en tel hier het aantal keer 'IJ' bij op. Trek hier het aantal 'O' vanaf en je hebt het tweede cijfer.

-Pak de huisnummers van het tweede logo van de derde opdracht en tel deze bij elkaar op. Pak het huisnummer van het laatste logo van de eerste opdracht en trek deze eraf. Tel daar het huisnummer van het laatste logo van de tweede opdracht bij op. Vervolgens trek je het huisnummer van het eerste logo van de eerste opdracht er. Nu heb je de derde en laatste code. Bewaar deze goed, want deze heb je nog heel hard nodig. Veel succes!
Laatste puntjes op de i
De Osse Kwis staat vrijdag 27 december op de agenda. "Nog niet alle pagina's zijn 100% gevuld, maar 95% is klaar", aldus Gaby van Erp van de organisatie. "De kwis is voor het eerst uitgeprint en iedereen van het bestuur kan hem bekijken en op- of aanmerkingen plaatsen. De laatste lege plekken van de kwis worden besproken en dichtgetimmerd. Het hele tijdspad wordt nagelopen en de nodige checks qua buitenlocaties worden gedaan. Tevens worden presentaties vertoond die we nodig hebben voor de kwisavond. Twee bestuursleden kijken de kwis tot op de letter na op spel- en taalfouten. Binnenkort valt er een grote last van onze schouders af en kunnen we enorm genieten van ons resultaat."