De Liederentafel in Oss.
De Liederentafel in Oss.

12 december

20.00 Zoals elk jaar is de decembereditie van de Liederentafel in D'n Iemhof er één vol sfeer maar ook vol vrolijkheid. Er wordt volop aandacht besteed aan de naderende Kerst maar er blijft ook ruimte om de liedjes van vroeger en nu mee te zingen. Het Iemhof Combo met de beide zangeressen is weer van de partij. De zaal gaat om 19.30 uur open. De entree is gratis.

14 december

14.00 Dansstudio Remix geeft een optreden in de Grote Zaal van theater De Lievekamp. Alle dansers van de dansstudio -van klein tot groot en van beginner tot professional- zullen in dit evenement (HipHop Happy Holidays) aan bod komen. Kaarten kosten 8 euro, kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren kan via info@remixstreetdance.nl of (06) 12 33 79 56.

14.30 De Trombonino's -een groep leerlingen van Muzelinck uit Oss en Factorium Tilburg- treden op tijdens de Rotary Santa Run in Oss. Zij zorgen tussen 14.30 en 17.00 uur voor een kerstsfeer met kerst- en Eftelingliedjes op trombones. Daarna verplaatsen zij zich voor kleine optredens vanaf 17.00 uur naar het openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.

14.00 In alle seizoenen heeft het 660 jaar oude stadje Megen wat te bieden, dus ook in deze wintermaand. Wandel mee met één van de ervaren stadsgidsen die allerlei wetenswaardigheden vertelt over de bewoners, de gebouwen en de rivier de Maas. De wandeltocht duurt anderhalf uur. De start is vanaf het Broeder Everardusplein 1 in Megen. Bijdrage is 2 euro per persoon. Aanmelden via (06) 51 27 13 68, (06) 30 65 38 41 of stadswandeling@toerismemegen.nl.

15 december

14.30 Leerlingen van Het Hooghuis TBL houden in De Binnenhof van het TBL tot 16.30 uur een kunstveiling. De organisatie is in handen van acht leerlingen die in april 2020 op reis gaan naar Nepal. Er zullen werken van regionale kunstenaars en van leerlingen van Het Hooghuis geveild worden. Voorafgaand aan de daadwerkelijke veiling zullen de werken tentoongesteld worden en zijn een aantal kunstenaars aanwezig om tekst en uitleg te geven bij hun werk. Begin april gaan acht leerlingen een groot avontuur tegemoet; zij lopen dan samen met Joost van der Meulen, docent levensbeschouwing, de beroemde én beruchte zesdaagse QuestTrek van de organisatie MyQuest. Zij ervaren daar onder andere wat hun talenten zijn en wat zij daarmee willen in hun toekomst. Tegelijkertijd maken zij deze trektocht en begeleiding mogelijk voor Nepalese wezen en voormalig straatjongeren. Met deze actie wordt het werk van Mountain Child Care gesteund.

11.00 KBO-afdeling Megen houdt tot 13.00 uur een koffieuurtje. Iedereen van 50 jaar en ouder is welkom in de grote zaal van De Maashorst aan de Kerklaan 1 in Megen. De toegang is gratis.

10.00 Toeristisch Informatiecentrum Megen organiseert een wandeling door de natuur rondom Macharen. De tocht van 2 uur start bij De Bongerd aan de Hoogstraat 5A. De bijdrage is 2 euro per persoon. Aanmelden via (06) 51 27 13 68, (06) 30 65 38 41 of stadswandeling@
toerismemegen.nl.                

17 december

20.00 Berghem Wijzer -een initiatief van BerghsLeven, Bibliotheek Berghem, Dorpsraad Berghem, Dorpshuis de Berchplaets en ONS welzijn- houdt een bijeenkomst over 'ouder worden dankzij moderne technologie'. In een presentatie vertelt gepensioneerd ingenieur Cor Veroude over de bestaande mogelijkheden en de toepasbaarheid daarvan. De toegang in De Berchplaets in Berghem is 2 euro.

18 december

9.30 Vrijwilligers van het Repair Café Berghem staan weer klaar in De Berchplaets. Het aanbieden van te repareren spullen is tot 10.30 uur. Er wordt gewerkt tot 11.30 uur. Het gaat om lichte reparaties aan gemakkelijk te hanteren gebruikte spullen waarmee men normaal gesproken niet naar de winkel gaat en waarvan de reparatie binnen ongeveer een uur geregeld kan zijn. Zoals kleine meubels, speelgoed, lampen, en kleding. Er is een naaister aanwezig voor bijvoorbeeld een naadje dat loszit, een scheur die hersteld of een knoop die aangenaaid moet worden (niet voor het inzetten van ritsen). De reparatiekosten zijn gratis maar een kleine vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Een eerder optreden van Remix.
Twee kunstwerken die geveild gaan worden.
Bij het Repair Café vinden hele verschillende reparaties plaats.