O.S.S.'20 periodekampioen. (Foto: Jeroen Engelen)

Overzicht van het regionale amateurvoetbal

We hebben weer een boeiend voetbalweekend achter de rug. Wat gebeurde er? En wat staat ons volgend weekend te wachten?

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar toch was de ontlading enorm. O.S.S.'20 won zondagmiddag de eerste periodetitel in de Derde Divisie door Lienden met 1-4 te verslaan. Zo'n periodetitel is natuurlijk leuk, het kampioenschap is het voornaamste doel. Kan het nog misgaan dit seizoen? Na 14 wedstrijden heeft O.S.S.'20 een voorsprong van 7 punten op HSC'21 en bovendien een wedstrijd minder gespeeld. De Ossenaren verloren nog geen competitiewedstrijd. "In deze Derde Divisie kan iedereen van elkaar winnen. Wij zijn echter tot nu toe het meest stabiel", aldus trainer Bertran Kreekels. Komende zondag staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma: thuis tegen Hercules. "We willen nog één keer pieken."
Eerste klasse
Best Vooruit is dit seizoen de zwakste ploeg in de eerste klasse C. Toch wisten de Bestenaren het TOP knap lastig te maken. "Een terechte 3-2 overwinning, maar wel een zwaarbevochten", aldus trainer Bas Gösgens. TOP gaat zondag naar Etten-Leur voor het treffen met Unitas'30. Een overwinning is welkom aangezien TOP als nummer twee koploper Alverna op de hielen wil blijven zitten. HVCH kwam niet in actie vanwege de onbespeelbare mat. Zondag gaan de Heeschenaren naar Nemelaer.

Tweede klasse
Berghem Sport gaat voor het kampioenschap in de tweede klasse H. De Berghemnaren zijn in ieder geval bijna winterkampioen. Door de 5-2 overwinning op Venhorst is het gat met Olympia'18 1 punt. Nummer drie Vianen Vooruit heeft al zeven punten achterstand. Zondag gaat Berghem Sport op bezoek bij hekkensluiter Real Lunet.

Derde klasse
Bij Margriet was er feest na de 2-0 zege op Avanti'31. In de dertiende minuut opende Jeffrey van Vlijmen de score. Na 25 minuten viel de 2-0 door Bilal El Ghezaoui die later in de tweede helft werd opgeofferd omdat keeper Mark Ruytenburg rood kreeg. FC Schadewijk presteerde uitstekend bij Den Dungen. Benjamin Duah scoorde voor rust twee maal en zette de basis voor de latere 2-4 zege. Nooit Gedacht rekende af met Handel: 3-1. Zondag gaan de Geffenaren naar BMC, Margriet naar Handel en FC Schadewijk ontvangt op eigen veld Excellent.

Vierde klasse
Herpinia won vijf keer op rij niet en was geen favoriet tegen SJO/SSA VESTA'19. Derby's zijn echter wedstrijden op zich. De Herpenaren wonnen verdiend met 2-0. In dezelfde vierde klasse E kan Ulysses de winterstop goed gebruiken. De Megenaren verloren met 1-4 van GVV en hebben nog een punt voorsprong op MEC'07 en Buren. NLC'03 speelde vorige week tegen SCR (1-1) de slechtste wedstrijd van het seizoen. Tegen Buren stonden de Lithenaren al snel met 2-0 achter, maar ze wonnen uiteindelijk met 2-4. Trainer René van der Putten: "Complimenten voor de comeback." "Er was vandaag maar één team dat voetbalde. Dat waren wij. Maar het gaat in het voetbal om efficiëntie." Cito-trainer Yavuz Demirci zag dat zijn ploeg veel kansen miste. Teisterbanders was efficiënter en won met 1-3. Meer over 4E en de vijfde klasse op