Berry Reijnen. (Foto: Willemijn Ploem)
Berry Reijnen. (Foto: Willemijn Ploem) Foto:

Berry Reijnen tweede bij Ouderen Songfestival

AMSTERDAM | Berry Reijnen uit Oss heeft zaterdagmiddag in het Amsterdamse DeLaMar Theater met zijn vertolking van 'Aus ist's mit der Liebe' de derde vakjuryprijs van het Ouderen Songfestival 2019 in de wacht gesleept. De jury onder voorzitterschap van Evert de Vries was onder de indruk van zijn optreden.

'Berry Reijnen zingt deze aria uit Die Csárdásfürstin beheerst, muzikaal en gekund. Hij is niet alleen een fijne zanger, maar ook een voortreffelijk acteur, die met zijn 73 jaar met gemak over het podium danst. Hij wist – in zijn eentje - alle humor én charme van de operette tot leven te brengen. En een tikkie prettig ondeugend zelfs', staat in het juryrapport.

Tweede keer
Reijnen deed voor de tweede keer mee. Ook vorig jaar stond hij in de Grande Finale, maar hij greep toen naast de prijzen. In de voorronde in Sint-Oedenrode wist hij de jury voor zich te winnen. Hij werd toen, net als alle overige, circa 160 kandidaten op piano begeleid door Kees van Zantwijk. In de prefinale werd hij begeleid door het Ouderen Songfestival Combo, tijdens de Grande Finale door het Ouderen Songfestival Orkest, beide onder leiding van muzikaal leider, pianist en arrangeur Kees van Zantwijk. De eerste vakjuryprijs van de 28e editie van het Ouderen Songfestival is gewonnen door Heleen Butijn uit Hippolytushoef, de tweede door Trienke Hoogenberg uit Leeuwarden. De publieksprijs ging naar John Spoel uit Amsterdam, de internetprijs naar José van Waveren uit IJmuiden. De Grande Finale was ook via een livestream te volgen.