Mark van der Zander neemt afscheid.
Mark van der Zander neemt afscheid.

Afscheid Mark van der Zander als dierenarts in Berghem

BERGHEM | Mark van der Zander neemt afscheid als dierenarts bij Dierenkliniek de Piekenhoef en gaat per 1 januari 2020 met pensioen. Op zaterdag 28 december neemt hij officieel afscheid.

Mark van der Zander is meer dan dertig jaar werkzaam geweest als dierenarts. Aan deze lange periode komt binnenkort een einde. Vanaf 1 januari zal hij zeker niet meer actief zijn als dierenarts. "Wel vreemd wanneer je meer dan 30 jaar altijd bereikbaar bent geweest. Nu eerst een tijdje rust en tijd voor mezelf nemen." Op termijn verwacht Van der Zander wel weer parttime inzetbaar te zijn. Bij voorkeur een job in de overheidssector waarbij hij zijn band met diereneigenaren kan gebruiken. "Even afwachten wat er op mijn pad komt."
Van der Zander startte samen met collega Maarten Simonse in 2016 een nieuwe dierenkliniek in de jonge wijk Piekenhoef in Berghem. De filosofie van de kliniek bleek een succes. "Aandacht, rust en ruimte is onze slogan en ik hoop dat dat voorop blijft staan. Ik ben trots op wat Maarten en ik en ons hele team samen hebben neergezet. Ik kon hier zogezegd 'mijn ei' kwijt wat ik in de voorgaande werksituatie niet kon. De contacten met mijn collega's en de klanten zal ik zeker gaan missen. Ik werk nu in een fantastisch enthousiast team, waarin respect is voor elkaar maar waarbij ook lol wordt gemaakt. Naast de behandeling van gezelschapsdieren, begeleid ik koeien en varkens. Ik kom al jarenlang bij de boeren over de vloer. Ik heb de groei van hun bedrijf meegemaakt, de geboortes van de kinderen, ernstige epidemieën, bedrijfsovernames, dus ja, je hebt met bepaalde klanten een hele historie. Nu mijn afscheid bekend is, krijg ik ook heel leuke reacties van hen. Ze vragen of ik ook na januari nog wel op de koffie kom. Dat doet me wel goed."

Afscheidsreceptie
Ter gelegenheid van de pensioenering van Mark van der Zander is er op zaterdag 28 december een feestelijke receptie van 14.00 tot 17.00 uur in café Roots in Berghem. "Ik sta niet zo graag in de belangstelling, maar het is wel een leuke manier om afscheid te nemen van mijn klanten, collega's en alle overige belangstellenden." Als cadeautip wordt een bijdrage voor het KWF Kankerbestrijding op prijs gesteld.