Programma Het PieterBrueghelHuis in april

VEGHEL | Het PieterBrueghelHuis is een huis waar mensen elkaar ontmoeten en fijne activiteiten en ontspanning centraal staan. Vrijwilligers zorgen dat alles op rolletjes loopt en men zich thuis voelt. Dagelijks is Het PieterBrueghelHuis geopend tussen 10.00 en 16.00 uur en de zaterdagochtend. Maandelijks is het huis ook zondagmiddag open.

Zondagmiddag 14 april vanaf 13.30 uur is er in Het PieterBrueghelHuis een open inloop voor iedereen die de zondag niet alleen wil doorbrengen of die samen met anderen op zoek is naar warmte en een huiselijke sfeer. Het gezelligheidskoor The Happy Singers levert deze middag een muzikale bijdrage.
Maandagavond 15 april is er in het kader van 75 jaar bevrijding de mooie vertelvoorstelling 'Vrouwen van Veghel voor Vrijheid', gemaakt door René van Hildesheim. De waargebeurde verhalen van WO II over vrouwen uit Veghel die ieder op hun eigen manier voor de vrijheid stonden, zijn deels aan de verteller zelf verteld. Zoals het verhaal van zijn tante en zijn vader die de oorlog beiden als joodse kinderen hebben overleefd. Tijdens de vertelling worden op een scherm foto's en documenten uit die tijd getoond, aangevuld met prachtige sfeerbeelden van Jasmine Vries. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de voorstelling start om 19.30 uur. Voor de consumpties wordt een kleine bijdrage gevraagd.
Activiteiten
Bij de volgende activiteit is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers: kleien en beeldhouwen. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. Ook is er nog plek bij houtbewerking en tuinieren.

Informatie en aanmelding kan bij een van de coördinatoren, via 0413-395280 of info@pieterbrueghelhuis.nl. Het PieterBrueghelHuis is gevestigd aan Middegaal 25 in Veghel.

Vervoer
Vervoer kan geregeld worden via de Hulpdienst Diakonie Veghel.

Bel hiervoor tussen 9.00 en 11.00 uur of tussen 19.00 en 22.00 uur naar 0413-352232.