'Eenzaamheid hoort bij het leven, je eenzaam voelen niet'

VEGHEL | Op uitnodiging van het KVG St. Birgitta in Veghel zal er een lezing worden verzorgd door mevrouw Mieke Mes over eenzaamheid. Deze lezing 'Eenzaamheid hoort bij het leven, je eenzaam voelen niet' is op donderdag 31 oktober om 14.00 uur in het Wijnu gebouw in Veghel.                                         

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. In de Week tegen Eenzaamheid vraagt men aandacht voor dit probleem en zeggen ze: kom erbij. Want eenzaamheid aanpakken begint met het leggen van contact. Bij eenzaamheid denkt iedereen aan ouderen of mensen die alleen zijn.
Eenzaamheid is echter veel complexer. In Nederland ervaart 40 procent van de inwoners in meer of mindere mate het gevoel van eenzaam zijn, er niet bij horen. Langdurige eenzaamheid veroorzaakt een verandering in de hersenen, in het functioneren. Iemand ervaart minder grip op het leven, kan bijvoorbeeld moeilijker beslissen. Men ervaart op den duur steeds minder plezier in contact. Er is sprake van een voortdurend verhoogd stress niveau. Langdurige eenzaamheid los je op door eerst weer lekker in je vel te raken.
Vervolgens maak je zelf de contacten die bij jou passen. Op eigen kracht, met steun waar nodig, dat is het uitgangspunt van de oplossing. Een introducé is van harte welkom tegen betaling van 5 euro. Voor leden is de toegang gratis.