Seniorenbingo

VEGHEL | Wijkvereniging De Spil houdt op zondag 15 december een seniorenkerstbingo (50+) in haar wijkgebouw De Spil aan de Bunders 5 in Veghel. De bingo is van 14.00 tot 16.30 uur en de Kerstman is ook van de partij.
Bingokaarten voor leden kosten drie en voor niet-leden vier euro. Extra kaarten voor de hoofdronde kosten één euro. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de toegang is gratis.


Polyhymnia en
Vita Nuova

SINT-OEDENRODE | Gemengd koor Polyhymnia uit Sint-Oedenrode verzorgt, in samenwerking met gemengd koor Vita Nuova uit Schijndel en met harpiste Ingje van Rijn, een kerstconcert.
Dit concert zal plaatsvinden op zondag 15 december om 15.00 uur in de Martinuskerk in Sint-Oedenrode. De toegang is gratis.
Het concert duurt tot circa 16.30 uur. Na afloop is een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten zeer welkom.


Meditatief concert

HEESWIJK-DINTHER | In de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther wordt op woensdag 18 december een meditatief concert gegeven. De avond wordt verzorgd door zanger en meditatie-begeleider Dennis Kivit.
Het thema van het concert is Let it be, de zeven spirituele lessen van de Beatles. De avond in de Abdij van Berne begint om 20.00 uur. Het is een meditatief avonduur in de aanloop naar Kerstmis. Aangeraden wordt voldoende warm gekleed te zijn om stilzittend in de Abdijkerk dit concert te beleven. De toegang is 7,50 euro, inclusief na afloop koffie/thee drinken in een Abdijzaal. Aanmelden kan via: berne-anders@abdijvanberne.nl.


Kerstkrans maken

WIJBOSCH | Woonservice Wijbosch, Eerdsebaan 1 in Wijbosch, houdt elke eerste en derde dinsdagochtend van de maand een activiteit. Dinsdagochtend 17 december van 9.30 tot 11.30 uur staat een kerstactiviteit op het programma.
Er wordt een krans gemaakt met plastic zakjes met lichtjes er tussen. Er wordt een bijdrage van 2,50 euro gevraagd. Info.:yvonnevdheijden67@gmail.com.


HIER

SCHIJNDEL | De fractie van HIER. Meierijstad houdt op maandag 16 december bij woonboerderij Schijndel, Putsteeg 9 in Schijndel, van 20.00 tot 21.30 uur een openbare fractievergadering.


Het Ambiancekoor verzorgt kerstoptredens

VEGHEL | Ieder jaar organiseert zorgcentrum Aatrium een kerstmarkt voor al haar bewoners en vrienden van het Aatrium. Traditiegetrouw verleent het Ambiancekoor medewerking door een kerstoptreden te verzorgen.
Naast kerstliederen worden ook enkele stemmige en vrolijke liederen ten gehore gebracht onder leiding van Jacques Tichelaar. Frieda Janssen praat het programma aan elkaar. Het concert begint om 14.30 uur op zaterdag 14 december. Zorgcentrum is te vinden aan Trompstraat 21 in Veghel.


Uurtje Klassiek

HEESWIJK-DINTHER | De sopranentweeling Mieke en Hannie van Huijgevoort geeft samen met Monique van de Ven (piano) een kerstconcert.
Het Uurtje Klassiek concert vindt plaats in de interne kapel van zorginstelling Laverhof Heeswijk-Dinther. Aanvang is 15.00 uur. De toegangsprijs is voor bewoners een strip en gasten betalen een vrijwillige bijdrage.


Kerstmarkt Mariaschool

MARIAHEIDE | Basisschool Maria in Mariaheide houdt op woensdag 18 december een kerstmarkt van 17.00 tot 18.30 uur. De speelzaal en leerpleinen worden aangekleed in kerstsfeer en gezellige kraampjes worden gevuld met creaties die de kinderen zelf gemaakt hebben. Kransen, windlichtjes, vogelvoer, kerstversiering, kaarten en zelfs oliebollen worden verkocht. Ook laten kinderen deze avond hun muzikale talenten horen en kan men genieten van diverse optredens.
Aan de inwendige mens is ook gedacht. Tegen een kleine vergoeding zijn koffie, thee, warme chocomelk en worstenbroodjes te verkrijgen.
De volledige opbrengst komt ten goede aan een goed doel waar de kinderen zich de komende week nog over zullen beraden.


Kerstbrunch

SINT-OEDENRODE | Het maandelijkse Gesprek te Pas van het Damiaancentrum begint op zondag 15 december met een kerstbrunch. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar: wat waren voor jou hoogte- of dieptepunten? Wat kwam er terecht van de idealen? En met welke (haalbare?) idealen begin je aan het nieuwe jaar?
Allerlei aanknopingspunten voor een goed gesprek. Iedereen, jong of minder jong, is uitgenodigd voor dit gesprek met een wandeling. Je bent welkom op zondag 15 december om 10.00 uur bij het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46 in Sint-Oedenrode.


Museumboerderij
in kerstsfeer

HEESWIJK-DINTHER | De eeuwenoude boerderij, gelegen aan Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther, is zaterdag 14 en zondag 15 december tussen 12.00 en 16.00 uur in kerstsfeer.
In de drie gebouwen zijn ruim vijftig kerststallen uit diverse landen te bewonderen. De entreeprijs bedraagt 3 euro.


Atelier van Oorschot

SCHIJNDEL | In Museum Jan Heestershuis in Schijndel is van dinsdag 17 december tot en met zondag 15 maart 2020 weer een nieuwe expositie te zien.
Dit keer staat de collectie centraal die onlangs door de Stichting Atelier van Oorschot aan de gemeente Meierijstad is geschonken.