Douwe Zwaan met links van hem good old Robby van Raay van Vianen Vooruit.
Douwe Zwaan met links van hem good old Robby van Raay van Vianen Vooruit. Foto: HANNY VD LINDEN

Regio voetbaloverzicht

REGIO | De voorlaatste ronde kwam afgelopen weekend met enkele afgelastingen. De grootste verrassing kwam uit Wijbosch waar WEC tegen het nog puntloze HHC'09 onderuit ging. Blauw Geel'38/Jumbo kon wederom thuis niet winnen. Een puntje vorige week, afgelopen zondag werd het een nederlaag. Schijndel en Avanti'31 kwamen in Berlicum en Oss ook niet tot winst. Geen beste zondag waar ook Rhode verloor. Zondag om 14.00 uur mogen we met recht zeggen: 'Helpers weg laatste ronde', als de winterstop na afloop zijn intrede doet.

Door: Peter Kuijpers.

Blauw Geel'38 kwam opnieuw niet tot winst in een thuisduel, erger nog het leed tegen het bezoekende Hoogland de vierde seizoensnederlaag. Wel veel kansen, maar dat zegt iets van het scorende vermogen van de Veghelaren. Zondag naar OFC dat twee punten boven Blauw Geel'38 staat op een derde plek. Er zit weinig verschil tussen de teams met O.S.S.'20 als uitspringer die zich duidelijk aandienen voor een sprong naar de tweede divisie. Misschien dat de Veghelaren zondag in het verre Oostzaan het voetbaljaar alsnog goed af kunnen sluiten.

1C: FC Eindhoven – Rhode/Van Stiphout
Rhode incasseerde zondag een 2-4 nederlaag tegen het bezoekende Unitas'30 uit Etten-Leur. Het was alweer de zesde seizoensnederlaag van de ploeg van John Meijs. Mark van der Zanden (broer van de bij Blauw Geel'38 voetballende Koen) scoorde nog wel twee maal maar het mocht niet baten.
Zondag naar FC Eindhoven dat bij winst weer binnen bereik komt. Een voorlaatste plek in Sint-Oedenrode kan toch nooit de bedoeling zijn geweest.

2H: Olympia'18 – Heeswijk
Door de prestaties van de respectievelijk teams zou winst voor Heeswijk zondag of een puntje een opvallende prestatie zijn. Olympia'18 is kampioenskandidaat waar Heeswijk is afgezakt naar plek twaalf. Zondag gaf Balledonk weer eens niet thuis na wat regen en door de kunstgras principes ligt het team al twee wedstrijden achter op de rest.
Heeswijk treft zondag op het Pelzer Sportpark fenomeen Douwe Zwaan zonder uitzondering de beste spits van 2H. Om die reden vooraf een zware missie voor invaltrainer Mayk van Driel.

3D: Avanti'31 – Den Dungen
De Schijndelaren van D'n Boschweg kunnen de performance van de afgelopen jaren maar amper invullen. Zondag ging het team van trainer Henry van Wanrooy bij subtopper Margriet in Oss met 2-0 onderuit. "Slap en inspiratieloos spel, waar ik mijn team amper herkende", waren de woorden van de Avanti'31 trainer. Zondag de derby tegen Den Dungen wat nog een hele klus gaat worden en vaak onvoorspelbaar voetbal speelt.

3D: Schijndel/De Wit – SC Helmondia
De woorden van assistent-trainer John Blummel waren zondag niet mals na het verlies bij laagvlieger BMC. Zondag komt SC Helmondia naar het Zuideinderpark in Schijndel. SC Helmondia dat afgelopen week in de slotminuten langszij kwam in het thuisduel met koploper RKPVV. De fysieke bedreiging van naar verluidt spelers van RKPVV van scheidsrechter Versteegh gaven veel tumult. Een bijzonder gehavend Schijndel mag proberen Helmondia van het lijf te houden. Een ogenschijnlijk zware missie, maar het blijft voetbal.

4F: Avesteyn – Vorstenbossche Boys
Beiden zagen hun wedstrijd zondag niet doorgaan. Komend weekend in Dinther een mooie derby. De velden van beide teams liggen hemelsbreed een drietal kilometers uiteen. Avesteyn dat zondag kampioenskandidaat nummer één Nulandia weer drie punten zag wegsprinten. De Dinternaren zullen aan de Steen en Stokstraat vol aan de bak moeten om de boys uit Vorstenbosch te verslaan.

4F: Boskant – WEC
Op het scheiden van 2019 opnieuw een leuke derby, zo niet veel wedstrijden uit 4F derby's zijn. Boskant dat WEC ontvangt is er in ieder geval een. WEC verraste zondag velen door thuis te verliezen van het nog puntloze HHC'09 en zakte behoorlijk door de ondergrens. Boskant speelde zondag niet en werd afgelast. Mooi duel op de Scheken waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

4F: Nulandia – VOW
We gaan zeker niet meer zeggen VOW is kansloos bij de koploper uit deze klasse. Die buil willen we niet vallen. VOW is voetballend in staat het Nulandia op het eigen kunstgras moeilijk te maken. Een tip: kies in de eerste helft de kantinegoal te verdedigen. De Nulandse getrouwen kunnen in de tweede helft voor de kantine behoorlijk als twaalfde man fungeren. Kom VOW verras ons zondag op Duin en Dael in Nuland.

4H: SCMH – Juliana Mill
Een bloedeloze 0-0 werd het zondag in Rijkevoort voor SCMH bij laagvlieger Toxandria (door de getrouwen en intimi afgekort naar Tox) De ploeg miste vooral scherpte was het verhaal uit Mariaheide. Zondag Juliana Mill dat al sinds de middeleeuwen (we chargeren) in de vierde klasse verblijft. De top 3 boven SCMH sloegen onmiddellijk toe en wonnen hun wedstrijden wel. Winst is dus zondag, hoe dan ook, bittere noodzaak om bij te blijven.

5E: Nederwetten – Boerdonk
Boerdonk kreeg zondag een lelijke tik te verwerken tegen laagvlieger Fiducia. Een flinke poffer op de neus voor trainer Johan Strouken die zijn team nog voor rust op een 1-0 voorsprong zag komen. Zondag gaat de reis naar Nederwetten onder de rook van Nuenen. Ook hier adel verplicht en moet er gewonnen kunnen worden.
Nederwetten speelde zondag niet en zag het duel met VCO afgelast. Om 14.00 uur gaat de bal op De Koppel in Nuenen rollen.

5E: Ollandia – FC De Rakt
Kan Ollandia de negatieve spiraal stoppen? Zondag gingen de Ollanders nog met 4-1 onderuit bij WHV. Toch zal FC De Rakt coach Eus Marijnissen er niet zeker van zijn om met drie punten vanaf Sportpark Ekkerzicht te vertrekken zondag. De koploper uit Uden kijkt vast als een berg op tegen dit komende duel. Het kan toch niet zo zijn dat ze in Olland plots het voetbal verleerd zijn. Mooi en interessant duel zondag met een onvoorspelbare afloop.

5E: Keldonk – WHV
Keldonk zag het duel van afgelopen zondag in Gemonde tegen Irene in het water vallen. WHV won thuis van Ollandia met 4-1. De ploeg uit Loosbroek zit in een lekkere flow momenteel weet ook trainer Ruud Fleskens van Keldonk. WHV meldt zich al weken in de kop van deze klasse op slechts één puntje van koploper FC De Rakt dat het naar verwachting moeilijk gaat krijgen zondag in Olland. Keldonk kan op de eigen Koulberg nog wel eens positief ontploffen, wie weet zondag tegen WHV.

VOW won knap van Wilhelmina zondag.