Jennie Lena werd bekend door haar deelname aan The Voice of Holland.
Jennie Lena werd bekend door haar deelname aan The Voice of Holland. Foto:

Udense Top 2000 live met special guest Jennie Lena

UDEN | In de evenementenzaal van theater Markant staan aanstaande zaterdag 20 zangers en zangeressen op de planken, tijdens de Udense Top 2000 live. Udens Big Band staat garant voor de begeleiding van deze artiesten. Samen met theater Markant organiseert de big band alweer voor de derde keer dit evenement. We stellen een aantal artiesten aan je voor.

Een van de deelnemers is Joyce van der Sangen (D-Joiz). Joyce is een allround zangeres die haar strepen onder andere heeft verdiend in het coverband circuit. Zij zingt 'Go like Elijah' van Chi Coltrane. Met verschillende gerenommeerde coverbands heeft ze de afgelopen jaren als frontvrouw het hele land doorgereisd. Ook als solist toert zij regelmatig door Nederland van feest tot feest. Joyce vertelt: "Ik kijk uit naar een super toffe Udense Top 2000 met Udens Big Band. Om als Udens talent mee te doen met dit soort evenementen is altijd een cadeautje." John Miles maakte het nummer 'Music' en nu wordt dit nummer vertolkt door Lisa de Wit, in het dagelijks leven docent aan de Avans Hogelschool in Den Bosch maar daarnaast ook de zangeres van coverband Barracuda. Lisa is een allround zangeres en dat laat ze ook zien en horen met de vertolking van 'Don't stop me now' van Queen.

Léon Kroot, de broer van orkestleider William, zegt zelf dat hij niet zo muzikaal is als zijn broer, maar dan heb je zijn uitvoering van 'Africa' van Toto nog niet gehoord. Léon heeft veel in koren en koortjes gezongen en meegewerkt aan projecten als Jesus Christ Superstar en Hair. "Music is life" voor Maurice de Greef. Onder de naam Moryz maakt hij eigen muziek die ook landelijk wordt opgemerkt door onder andere Radio 1. In de afgelopen jaren heeft hij in veel formaties door het land mogen touren, maar ook in het buitenland op diverse podia mogen staan. Bij de Udense Top 2000 is hij de vertolker van 'Fantasy' en 'Boogie Wonderland' (Earth, Wind & Fire). Zanger Dirk van den Brand treedt op als zanger, acteur en geeft zanglessen. "Muziek geeft me de kans om verhalen over te brengen en mensen te raken", vertelt hij. "Dat ik van mijn passie m'n beroep heb kunnen maken vind ik fantastisch. Ik kijk enorm uit naar het optreden bij de Udense Top 2000. In Uden liggen mijn roots. Ik vind het geweldig om weer samen met de topmusici van de Udens Big Band in Markant te mogen staan en een aantal nummers ten gehore te brengen. De fijne samenwerking bij de Pronkzittingen van 2018 zit nog vers in m'n geheugen. Op 21 december, direct na de middagvoorstelling van Soldaat van Oranje spring ik in de auto, op weg naar Uden."

Special guest Jennie Lena staat garant voor een spetterende finale. Jennie's definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij 'The Voice of Holland' in 2015. Haar 'blind audition' nummer 'Who's Loving You' ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De zangeressen van Udens Big Band verzorgen de backings bij het optreden van Jennie.

De Udense Top 2000 live is op zaterdagavond 21 december om 20.30 uur te zien. De after-party wordt verzorgd door coverband Ruizzz. Tickets voor deze show kosten 12,50 euro (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, 0413 25 61 10 of via het Informatiepunt.