Afbeelding
Foto:

'Zorgen over samenwerking Maashorstgemeenten'

"Je kunt merken dat het bijna kerst is. Er waren de afgelopen week veel activiteiten met betrekking tot Kerstmis. Ik was zondag bijvoorbeeld aanwezig bij de kerstviering voor ouderen in de Beukenhof in Odiliapeel, dat elk jaar door carnavalsvereniging De Schaopenwaesers wordt georganiseerd . Een zaal vol met ouderen werd daar vermaakt met entertainment en muziek."

"Vrijdag was ik aanwezig bij de opening van Uden on ice. Het was weer volle bak, en iedereen was al volop aan het schaatsen. Het is mooi dat het ook dit jaar weer georganiseerd wordt, want het is een prachtig visitekaartje voor het Udense centrum. Zeker in vergelijking met andere gemeenten blijft het prima draaien. Het evenement draait op fantastische vrijwilligers, die ook dit jaar weer wat moois op touw hebben weten te zetten, en ervoor zorgen dat alles de komende week blijft lopen."

"We hebben een kerstlunch gehad met oud-medewerkers van de gemeente. Ik heb hen toegesproken en nog even meegenomen in het traject van de herindeling."

"We hebben met een delegatie van het college van B&W van de gemeente Bernheze gesproken over het herindelingsvoorstel. Zij zijn het niet eens met de naam gemeente Maashorst. Ze hebben daarnaast gevraagd om in het voorstel meer aandacht te besteden aan de buurgemeenten. Dat gaan we doen."

"We hebben met de burgemeesters van Landerd, Oss en Bernheze gesproken over de Maashorstregio. Met de Commissaris van de Koning en met gedeputeerde Grashoff hebben we van gedachten gewisseld over de samenwerking. Zij maken zich zorgen over de samenwerking tussen de gemeenten over de Maashorst, waarbij vooral de visie van Oss een andere kant lijkt op te gaan dan die van de rest. Dit krijgt nog een vervolg. Grashoff gaat spreken met de portefeuillehouders van de gemeenten over de toekomst."

"Samen met wethouder Prinsen heb ik de duimpjes voor de jeugdvrijwilligers uitgereikt. Mooi dat deze jongeren zin hebben om zich op verschillende manieren in te zetten. Ik hoop natuurlijk dat ze zo doorgaan. De jeugd heeft immers de toekomst."

"Ik was zondag in de Pul bij de presentatie van de nieuwe gedichtenbundel van voormalig stadsdichter Maarten van den Elzen. Hij deed dit in de vorm van een soort mini-symposium, waar verschillende mensen uit de culturele wereld spraken. Ook vierde hij het 25-jarig bestaan van zijn uitgeverij én was het zijn 65e verjaardag."

"Ik had overleg in Eindhoven met het bestuur van de regionale politie-eenheid. Uiteraard hebben we gesproken over de grote zorgen die er zijn met de tekorten in menskracht bij de politie. Het is natuurlijk heel raar dat er bijvoorbeeld in Maastricht een Songfestival wordt georganiseerd waardoor de eenheid leeg getrokken wordt, en dat ten koste gaat van het lokale werk. In overleg met politieteams en de lokale driehoek hebben we besloten prioriteiten te gaan trekken."