Venhorst en Volkel in actie in een eerdere wedstrijd.
Venhorst en Volkel in actie in een eerdere wedstrijd.

'De smaak van de laatste wedstrijd neem je mee de winterstop in'

UDEN/BOEKEL | Nog een paar bekerpotjes en wat inhaalduels en dan zit de eerste helft van het seizoen 2019-2020 er alweer op. Tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft met Michiel Jans en Joost Janssen van de tweedeklassers RKSV Volkel en Venhorst alsook met de coaches Marc van de Ven (Boekel Sport) en Tom Jacobs (Handel), die beiden uitkomen in de derde klasse.

"We hebben even moeten wennen aan het voetbal in deze klasse (2H), maar inmiddels zijn we steeds beter in staat om ook resultaat te boeken. De teams ontlopen elkaar over het algemeen niet zoveel, wat het natuurlijk een leuke klasse maakt. Ik ben tevreden over onze ontwikkeling als team. Mooi om te zien dat we diverse jonge spelers hebben, waar nog veel meer potentie in zit", aldus Jans, die onlangs zijn contract in Volkel met nog seizoen verlengde. "Onze ervaren jongens zorgen ervoor dat talenten zich kunnen ontwikkelen. Daar blijven we samen hard aan werken om door te groeien als team en individu."

Wisselvalligheid
In Venhorst hangt de vlag er iets anders bij. De smalle selectie heeft het momenteel moeilijk. Ook het tweede team staat op een voorlaatste plek in de derde reserve klasse en lijkt geen team wat de gaatjes in het eerst zo maar even in kan vullen. De kleine gemeenschap van het voormalige Sint -Jozefpeel bestaat slechts uit 1700 inwoners, zo'n beetje het ledental van UDI'19. Trainer Joost Janssen: "Het eerste gedeelte van de competitie heeft mij verbaasd. Het is denk ik de sterkste competitie van de afgelopen drie jaar. Elk weekend zijn er weer verrassende uitslagen. Iedereen is ook zeer aan elkaar gewaagd met enkele positieve uitschieters. Wat dat betreft complimenten aan de huidige top-3 in onze klasse. Ik had vooraf deze top niet zo ingeschat. Maar dat zegt veel over de kracht van de clubs in deze competitie. Wat mij tegen is gevallen is de wisselvalligheid van mijn eigen team, maar hier werken wij hard aan."

Goed gevoel
In de derde klasse D staat Boekel Sport op een keurige vierde plaats. Het stemt hoofdcoach Marc van de Ven tevreden. "De competitiestart met vier nederlagen is teleurstellend geweest, maar getuige de 15 punten uit de laatste vijf wedstrijden zijn we aan een geweldige inhaalrace bezig. We staan echter nog niet op de plaats waar we graag willen staan, maar we maken stappen. De smaak van de laatste wedstrijd neem je mee de winterstop in. We staan bovenaan in de tweede periode. Dat geeft een goed gevoel onder de kerstboom en voor de start van de tweede seizoenshelft."

Winnaarsmentaliteit
Tom Jacobs van Handel blikt terug en kijkt ook vooruit: "Terugkijkend op de eerste seizoenshelft is me meegevallen hoe snel we een nieuwe speelwijze aangeleerd hebben. Wat me enorm is tegengevallen is dat we qua mentaliteit en bereidheid de laatste wedstrijden enorm hebben laten liggen. Met fases is ons voetbal erg sterk, maar dat wisselen we af met enorme naïviteit, passiviteit en onnauwkeurigheid. Ik ben van mening dat ik de teugels aan moet gaan trekken en meer van mijn spelers moet gaan verlangen in winnaarsmentaliteit en bereidheid om elkaar te helpen. We kunnen heel leuk voetballen maar dat komt niet vanzelf. Ieder individu zal zowel aanvallend als verdedigend en in de omschakelmomenten zijn steentje bij moeten dragen aan het geheel."


UDI'19/CSU sluit 2019 toch nog met kater af

UDEN | UDI'19/CSU heeft de eerste seizoenshelft zondag afgesloten met een 2-4 nederlaag tegen Baronie. Het duel met de titelkandidaat uit Breda was al bij de rust beslist (0-3).

"Een mooie testcase." Zo noemde trainer Lodewijk de Kruijf van UDI vooraf het duel met Baronie. Tegen Halsteren, toen koploper, lieten de Udenaren vorige week zien een ploeg te hebben die het iedereen moeilijk kan maken. Tegen Baronie kon UDI dat slechts een half uur tonen. Daarna maakte Moustafa Mohammed uit een vrije trap de 0-1. Het was een tegenvaller die ditmaal teveel was voor UDI, want amper zes minuten later stond het al 0-3. Opnieuw Mohammed en Yassine Meyres zorgden voor een geflatteerde maar duidelijke ruststand. In de tweede helft ging de thuisploeg op zoek naar een weg terug, maar waar de Tricolores de afgelopen weken de kansen aan elkaar regen, slaagde UDI daar tegen Baronie nauwelijks in. Via Raoul Oomen werd het na 70 minuten nog wel 1-3, maar voor het echt spannend kon worden, brachten de gasten de marge alweer op drie.
Doelman Michiel Merks maakte een 'ketser' en Tijn van Dalen profiteerde. De 2-4 van Paul van der Vlist in de slotfase had slechts een statistische waarde.