Michiel Jans verlengt contract bij Volkel

VOLKEL | Michiel Jans is ook volgend seizoen trainer van RKSV Volkel. De club bezet de negende plek in de tweede H.

RKSV Volkel kan zich prima vinden in de handels- en werkwijze van Jans (voormalig trainer van Juliana Mill en Excellent, red.), zowel naar spelersgroep alsmede naar de hele vereniging toe. "Wij hebben dan ook de overtuiging dat Michiel zich met Volkel zal handhaven in de tweede klasse en zal ontwikkelen tot een stabiele vereniging binnen deze klasse", meldt het bestuur. Tevens is ook het contract met Rob Schouten, trainer van Volkel 2 verlengd.


Nipt verlies PLOP 1 tegen koploper Zaltbommel

UDEN | Koploper Zaltbommel kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij jeu de boulesvereniging PLOP in Uden. Deze ploeg had nog geen punt verloren in de competitie en zij wonnen haar wedstrijden met overmacht en dus zou het voor PLOP een moeilijke dag worden. Niets bleek echter minder waar want PLOP speelde voor wat het waard was en wist de tegenstander het zeer moeilijk te maken.

In de eerste doublet ronde startte de Udenaren overrompelend en na twee partijen hadden zij met 13-0 en 13-3 de tegenstander ver achter zich gelaten. Het was jammer dat het derde doublet met 1-13 werd teruggewezen, zodat zij met 'slechts' een 2-1 voorsprong aan de tweede ronde konden beginnen. Beide triplets konden helaas niet overtuigen en verloren beide partijen vrijwel kansloos. Op deze manier kwam Zaltbommel op een 2-3 voorsprong en werd het voor PLOP een noodzaak om tenminste twee partijen te winnen, wilde het team er nog 1 punt uitslepen.

Het eerste doublet begon hoopgevend en versloeg haar tegenstander met duidelijke cijfers: 13-4. De spanning was volledig terug. De stand was intussen 3-3 en de laatste twee doublets moesten voor de beslissing zorgen. Het tweede doublet van Zaltbommel liet er geen gras overgroeien en versloeg het team van PLOP met overmacht. De beslissing lag in de laatste wedstrijd. Bij een overwinning van het PLOP team zouden beide ploegen met 1 punt genoegen hebben moeten nemen. Zaltbommel dacht er duidelijk ook zo over en er ontspon zich een ware thriller met kansen om de wedstrijd te beslissen voor beide teams.

Uiteindelijk was het Zaltbommmel dat aan het langste eind trok en de volle buit binnen haalde. Dat het een volkomen gelijk opgaande strijd is geweest getuigt het saldo: voor beide ploegen 92 punten. Maar de wedstrijdpunten 3-5 waren voor de gasten. Door dit resultaat blijft PLOP derde in haar klasse.