Nieuw cursus programma Volksuniversiteit Oss


OSS | Een leven lang leren is het motto van Volksuniversiteit Oss. Met het brede cursusaanbod is er voor ieder wat wils. Het is wederom een compleet en gevarieerd programma geworden met veel nieuwe cursussen op het gebied van Talen, Persoonlijke Ontwikkeling, Kunst & Maatschappij, Digitaal & Online, Lichaam & Geest, Creatief en Culinair.

Volksuniversiteit Oss heeft het grootste aanbod taalcursussen in deze regio. Elk niveau is terug te vinden, van beginners tot gevorderden. Engels Cambridge FCE & Advanced staat ook in het voorjaar geprogrammeerd. Voor haar taalcursussen maakt Volksuniversiteit Oss veelal gebruik van docenten die native speakers zijn.

Informatie en intake talen
GeĂ¯nteresseerden die specifieke vragen hebben over een taalcursus of willen weten op welk niveau ze het beste kunnen instromen, zijn van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten die Volksuniversiteit Oss organiseert. Tijdens deze bijeenkomsten zullen diverse taaldocenten aanwezig zijn en is ook inschrijven direct mogelijk. De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdag 18 januari van 10.00 tot 12.00 uur bij Volksuniversiteit Oss, Kruisstraat 94 in Oss, dinsdag 21 januari van 18.00 tot 20.00 uur (alleen voor cursus Nederlands (NT2)) bij Volksuniversiteit Oss en op donderdag 23 januari van 18.00 tot 20.00 uur in Eigen Herd aan de Rooijsestraat 32 in Uden.

Zeer breed aanbod
Naast de taalcursussen is er veel ruimte gereserveerd voor het overige cursusaanbod. Een greep uit de nieuwe cursussen; 'Schrijf je eigen boek', 'Help een puber in huis', 'Lachen is gezond', 'Urban Art – kunst in openbare ruimte'. Ook zijn er weer overheerlijke kookworkshops, waaronder 'Hightea' of 'Oerhollands koken' terug te vinden in het aanbod. Even heerlijk ontspannen kan bij de nieuwe Klankbelevingsles. In de praktische cursus 'Vitalere versie van jezelf' leer je op een interactieve manier meer over jouw leefstijl en vitaliteit. Al met al te veel om op te noemen.

Inschrijven
Het nieuwe cursusmagazine valt in de week van 6 januari met dit weekblad weer in je brievenbus. Kijk voor het volledige aanbod op www.volksuniversiteitoss.nl. Inschrijven kan online via de website.


Feestelijk weekend
bij Sint Jan

UDEN | In Sint Jan in Uden werd zaterdag 14 december een feestje gebouwd. Bewoners van Sint Jan werden in het zonnetje gezet door Stichting Vrienden van Sint Jan. Een lekker gebakje, hapjes en niet te vergeten een borreltje.

Maar deze middag werd helemaal bijzonder met een muzikaal optreden van Frank en Mirella, dat werd aangeboden door aannemersbedrijf Selten. Iedereen heeft enorm genoten van de bekende liedjes. En toen men naar huis ging kreeg nog iedereen een feestelijke kerstattentie. Zondag was het weer tijd voor het jaarlijks concert van de Brummers en zangers van Sint Jan. Er werd door de zangers en Brummers in de weken daarvoor heel goed geoefend op alle nummers samen met begeleiders Ben van Kuppeveld en Ger Vandewal.