Leerlingen Udens College zetten met acties zich in voor Edukans

UDEN | Het einde van het jaar nadert. Dat betekent voor de leerlingen van het Udens College dat ze stilstaan bij mensen die het met minder moeten doen. Daarom kiest het UC-sector havo/vwo ervoor om elk jaar geld in te zamelen voor Edukans.

Edukans zet zich in voor beter onderwijs en betere kansen voor kinderen in ontwikkelingslanden door docenten op te leiden, ervoor te zorgen dat kinderen geen vroegtijdige schoolverlaters zijn, gelijkheid voor meisjes te stimuleren en te lobbyen bij overheden. Edukans probeert structureel iets te verbeteren.
Goed onderwijs kan ook onder een boom, een goede docent is belangrijker dan een goed lokaal. De hele school doet mee. Van sponsorloop tot loterij, ze zijn erbij. De school opent haar deuren voor iedereen die een bezoek wil brengen. Op donderdag 19 december is de school open van 20.00 tot 23.00 uur. Examenleerlingen spenderen de nacht op school en leerlingen van vwo-5 houden die avond een rommelmarkt waar tevens een kom warme erwtensoep of beker chocomel bij genuttigd kan worden.
Op vrijdag 20 december kan de kerstmarkt bezocht worden vanaf 11.30 uur waar vierdejaars allemaal lekkere dingen verkopen en docenten en leerlingen de gezelligheid omlijsten met muziek.