Hans Janshen, voorzitter van de Vrienden van Castella, overhandigde de cheque aan Alyssa Verbruggen, verzorgende bij Castella Zuid.
Hans Janshen, voorzitter van de Vrienden van Castella, overhandigde de cheque aan Alyssa Verbruggen, verzorgende bij Castella Zuid.

Acties moeten Castella een Qwiek-up opleveren

CUIJK | Tijdens de maandelijkse bingomiddag in Castella in Cuijk is vorige week een nieuwe actie van start gegaan. De bingo stond deze keer in het teken van de Qwiek-up. Tijdens deze aftrap heeft de stichting Vrienden van Castella en De SchitteRing een donatie van duizend euro gedaan.

Een Qwiek-up is een innovatief instrument om de beleefwereld van de bewoners van Castella en De SchitteRing te vergroten door middel van projecties en rustgevende muziek op muren en plafonds.
In de pauze van de bingomiddag maakte Hans Janshen, voorzitter van de Vrienden van Castella en De SchitteRing, de donatie bekend. Hij overhandigde symbolisch het bedrag van 1.000 euro aan Alyssa Verbruggen, verzorgende op Team 7 van Castella Zuid. Zij nam het bedrag in ontvangst namens alle zorgteams van Castella Zuid. De zorgteams gaan sparen voor de aanschaf van de eerste Qwiek-up. Het bekendmaken van de donatie is door de aanwezigen met groot applaus beantwoord. Met de bingomiddag is tevens een bedrag van 200 euro opgehaald.
De eerste 1.200 euro is een mooie start, maar zo'n instrument kost 6.000 euro. Door middel van acties en donaties hopen de organisaties dat de opbrengst vele malen groter wordt. Wie zelf wil bijdragen, kan contact opnemen met Hans Janshen via tel. 0485-314206.