Gennep stopt met mantelzorgpas

GENNEP | De gemeente Gennep stopt per 1 januari 2020 met de mantelzorgcomplimentenpas. Met de pas konden mantelzorgers in de regio korting krijgen bij diverse ondernemers en instanties.

Uit een enquête eind vorig jaar bleek dat de pas amper wordt gebruikt. "Door zowel de mantelzorgers als ondernemers die het gebruik van de pas faciliteren met aanbiedingen is het gebruik minimaal. Er was ook geen perspectief dat het zou gaan groeien", licht wethouder Peter Lucassen toe. Ondanks het minimale gebruik zijn sinds de invoering van de mantelzorgpas twee jaar geleden 600 passen aangevraagd. Het geld dat de gemeente kwijt was aan administratiekosten van de pas, blijft beschikbaar voor de ondersteuning van mantelzorgers.
In de gemeente Gennep wordt elk jaar de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Mantelzorgers worden op die dag – dit jaar zijn er op 8 en 10 november activiteiten in Gennep – in het zonnetje gezet. Daarnaast houdt de gemeente Gennep jaarlijks de verwen- en ontmoetingsmarkt voor mantelzorgers. Deze vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 november in Pica Mare in Gennep.


Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar

MOLENHOEK | Problemen in gedrag en stemming bij dementie; het onderwerp van Alzheimer Café Heumen-Mook en Middelaar op donderdag 7 november.

Bij dementie kunnen problemen ontstaan in gedrag en stemming. Waar komt dit vandaan en wat betekent het voor de persoon met dementie zelf? Hoe ga je als naaste om met gedrag en gevoelens zoals onrust, achterdocht, boosheid, verdriet, ongeremdheid? Tijdens het Alzheimer Café wordt hierover het gesprek aangegaan met ouderenpsycholoog Liesbeth Joosten. Belangstellenden zijn welkom bij Van der Valk Hotel de Molenhoek, Rijksweg 1 in Molenhoek. Inloop vanaf 19.00, start om 19.30 uur. Afsluiting rond 21.00 uur. Toegang en koffie/thee is gratis. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kan men terecht bij: Malderburch, Centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg, via 024 - 3570570.


Johnny Cash

OTTERSUM | Countryzanger, gitarist, acteur én auteur. Johnny Cash was van vele markten thuis, maar zijn ultieme erfenis is zijn lijst met grote hits. Onder andere 'Ring Of Fire', 'Folsom Prison Blues' en 'Man In Black' werden wereldhits. Tijdens de undercoversessie in Roepaen in Ottersum op vrijdag 8 november komen deze songs tot leven onder leiding van Matthijs Stronks. De inloop voor deze sessie is om 21.00 uur.
Een ticket kost 10 euro, exclusief servicekosten in de voorverkoop, en 12,50 euro aan de dagkassa.
Zie ook: www.roepaen.com.