Beleef de betoverende kerstsfeer van Groen & Kunstig in de Schans

MOOK | Groen & Kunstig houdt vijf weekenden op rij een Kerstshow in Mook, bedoeld voor iedereen die houdt van ambachtelijk, anders, prikkelend, gek, onverwacht, robuust, industrieel, romantisch, nostalgisch, ingetogen, verfijnd, verrassend, kleurrijk, spannend, lieflijk, eenvoudig, natuurlijk, magisch, stijlvol, trendy, onderscheidend en/of kunstzinnig. Alle creaties exclusief voor de kerst zijn te zien in de Schans.

Anita Lintzen, eigenaresse van Groen & Kunstig, legt uit: "De natuur is mijn inspiratiebron. Daarnaast houd ik van ongebruikelijke materialen, aparte vormen, rijke kleuren en spannende combinaties. Tegenstellingen vind ik fascinerend. Het hele jaar sprokkel ik materiaal bij elkaar, waar ik kerstcreaties in zie. Soms alledaagse en gebruikte dingen, maar vaak ook vreemde attributen. Een echte 'Anita Lintzen', riep iemand laatst. Ik heb daar blijkbaar een eigen stijl in ontwikkeld. Welke dat is? Poeh, beschrijven is lastig, kom het zelf zien en ervaren. Het kan namelijk van alles zijn", vervolgt ze. "Elk jaar opnieuw daag ik mezelf uit om de mensen weer te verrassen: van niets iets maken waar iedereen 'wow' bij roept!'
De kerstshow is tussen 22 november tot en met 22 november vijf weekenden op rij (vrijdag, zaterdag en zondag, van 11.00 tot 17.00 uur) te zien bij de Schans, Rijksweg 95 in Mook. Door Lions Land van Cuijk & Overmaze wordt gezorgd voor een drankje en hapje. De opbrengsten zijn voor een goed doel. Info: www.groenenkunstig.nl


Lokaal Sportakkoord gemeente Mook en Middelaar is gereed

MOOK | In de afgelopen maanden hebben diverse partijen uit Mook en Middelaar gehoor gegeven aan de oproep om te komen tot een Lokaal Sportakkoord. Onder begeleiding van sportformateur Miriam van Moll is tijdens diverse bijeenkomsten en gesprekken invulling gegeven aan de dromen en ambities op het gebied van sporten en bewegen.

"Met het Lokaal Sportakkoord willen we bereiken dat iedereen mee kan sporten en bewegen. Bij diverse sportaanbieders en in de openbare ruimte. Ontmoeting en gezondheid horen daarbij. Samen met uiteenlopende partners bundelen we de krachten, want samen kom je verder dan alleen", aldus de gemeente Mook en Middelaar. "Om uitvoering te kunnen geven aan deze ambities hebben we gezamenlijk een aantal acties geformuleerd. De ambities worden gedeeld door alle partners en gezamenlijk dragen zij bij aan de realisatie van deze ambities."

Feestelijke ondertekening
Tijdens de afsluitende bijeenkomst op dinsdag 5 november hebben de partners hun handtekening gezet onder het Lokaal Sportakkoord. De komende tijd gaan zij aan de slag om vorm te geven aan de uitvoering van de ambities. "Het sportakkoord laat zien hoe we samen kunnen zorgen voor een nog sportiever en gezonder Mook en Middelaar."