Afbeelding
Foto: Hans van der Poel 06 31918770

'Investeer in je uitvaart'

Nadenken over je eigen overlijden? Veel mensen doen het liever niet. Terwijl het wél belangrijk is, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je je nabestaanden met vragen achterlaat. Investeer dus nu al in je eigen uitvaart, luidt het advies van Freddy van Eerd van Tempus Uitvaartzorg.

Freddy startte haar onderneming in 2013, na een carrière in het onderwijs. Haar passie is het verzorgen van een persoonlijke uitvaart, die in alle opzichten aansluit bij wat de overledene en de nabestaanden voor ogen hadden. "Dat begint al met keuzes die je bij leven maakt", aldus Freddy. "Er is namelijk zó veel mogelijk. Denk aan de keuze voor begraven of cremeren, of je voorkeur voor een kist. En wist je dat je helemaal niet per se in zo'n klassieke rouwauto vervoerd hoeft te worden? Als je dat wenst, kun je gewoon voor je eigen auto kiezen."

Waardig afscheid

Iedereen bepaalt zelf welke partij zijn uitvaart verzorgt, ongeacht de verzekeringsmaatschappij. Wie voor Tempus kiest, kiest voor een benadering die zich kenmerkt door aandacht en tijd. "Ik heb mijn bedrijfsnaam niet toevallig gekozen: Tempus betekent tijd in het Latijn", aldus Freddy. "Een waardig afscheid is een heel belangrijke stap in de rouwverwerking. Het helpt enorm als van tevoren alle wensen in kaart zijn gebracht."