Op rapport:
het Osse retailklimaat

In deze rubriek beoordelen vertegenwoordigers van het bedrijfsleven het Osse ondernemersklimaat. In deze editie het oordeel van Karel Donkers, voorzitter van Winkeliersvereniging Winkelcentrum de Ruwert en eigenaar van TravelXL Reisbureau de Ruwert.

Welk cijfer geef jij het retailklimaat in Oss?

"Een 8, maar daarbij wil ik wel meteen opmerken dat ik alleen voor de Ruwert kan spreken."

Dan gaat het kennelijk goed in de Ruwert?

"Jazeker! Alle winkelruimten zijn bezet en het aantal bezoekers is de afgelopen drie jaar met 12% gestegen. Er is weliswaar wat wisseling geweest onder de huurders, maar inmiddels vind je hier alles wat je nodig hebt voor je dagelijkse boodschappen."

Hoe verklaar je dat succes?

"Dat komt denk ik door een combinatie van factoren. Je kunt hier overdekt en aangenaam winkelen, in een prettige, schone en veilige omgeving. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur en is het natuurlijk handig dat je hier een mooi palet van retailers op één locatie vindt. In een rondje door het winkelcentrum heb je alles wat je nodig hebt. Daar komt nog bij dat we voortaan een mooi divers aanbod aan foodretailers in huis hebben, waarvan sommige echt uit het topsegment. En we bieden vaak leuke en aantrekkelijke spaaracties."

Toch geef je het klimaat nog geen 10…

"Het kan altijd beter. Vooral aan de buitenzijde kunnen we nog een kwaliteitsslag maken, wat betreft de gevels, de bestrating en de verlichting. We wachten nu eerst tot d'n Iemhof wordt gesloopt en hopen die buitenkant dan straks bij de nieuwbouw samen met de gemeente aan te kunnen pakken."