Afbeelding
janssen-fotografie

"Op het toneel doet je achtergrond er niet toe"

Ze is creatief én ze houdt van humor. Deze eigenschappen helpen Dannyelle Bosman als eigenaresse van Dagbesteding Goed Zooo. En ook op het podium bij Toneelvereniging Internos, waar de opvallende verschijning al een jaar of twaalf toneelspeelt. Het is haar grote hobby.

"We zijn met 26 spelers in de leeftijd van 18 tot 73 jaar en we repeteren wekelijks", omschrijft Dannyelle de vereniging. "Twee keer per jaar treden we op in een uitverkochte zaal van theater De Lievekamp. Voor een amateurvereniging is dat best bijzonder."

Gezelligheid

Op aanraden van de basisschoolleraar van haar dochter ging Dannyelle ooit een kijkje gaan nemen bij Internos. Ze is er niet meer weggegaan. "De diversiteit aan mensen maakt het bijzonder: ieders achtergrond is totaal onbelangrijk. Bovendien word ik telkens op een andere manier, vanuit een andere rol, uitgedaagd. Dat mag ik wel. En ook onderling is het erg gezellig. Zo nemen we na elke voorstelling Café Bellevue over. Dan gaan de gordijnen dicht en is niks te gek", knipoogt ze.

Het publiek raken

Het ene halfjaar voeren Dannyelle en haar medespelers een komisch stuk op, het andere halfjaar een serieus spel. Ook al kan ze onderbroekenlol enorm waarderen, de Osse staat toch liever op de bühne tijdens een stuk met een boodschap. Dan heeft ze óók nog voorkeur voor een zaal: "De Maragzaal van De Lievekamp is heel klein en knus. Er kunnen maar zo'n vijftig mensen in. Daar kun je het publiek écht raken, want zij zien je mimiek een stuk beter. En ik zie de emotie bij hen binnenkomen."

Goed zoals je bent

Bij Dagbesteding Goed Zooo hoort de kreet: 'Goed zoals je bent'. Deze is onderdeel van het logo, hangt aan de muur en vertelt in vier woorden hoe de sfeer op de dagbesteding is. En het mooie is: op 8 mei volgend jaar maakt Dannyelle samen met Rob van Vliet, regisseur bij Internos en eigenaar van Toneel op Maat, haar eigen cirkel rond. "Vanuit een initiatief van Theater van de Stad voeren we die dag met de jongeren van Goed Zooo een theaterstuk op. De boodschap? Dat iedereen goed is, zoals-ie is. Natuurlijk."