Portretten dames Kl'kk
Portretten dames Kl'kk Foto: Ronald Goudberg

Aanjager van totaalontzorging

Mkb-ondernemers volledig ontzorgen op het gebied van arbo- en verzuimvraagstukken. Dat is de ultieme droom van KLIKK-eigenaar Nienke de Jager. Om die droom te verwezenlijken, zoekt ze voortdurend naar middelen en manieren om haar dienstverlening te verbreden. En dat resulteert straks misschien wel in één regionaal loket voor verzuim, gezondheid en vitaliteit…

Nienke startte haar bedrijf drie jaar geleden en maakte direct een vliegende start. "In 2018 werden we genomineerd voor de titel Veelbelovend Ondernemer van het Jaar. Mede daardoor kregen we meteen te maken met een forse groei. En die is tot op de dag van vandaag niet meer opgehouden. Vooral mkb-ondernemers weten ons goed te vinden voor hun arbo- en verzuimvraagstukken."

Fijne werkomgeving

Nienke kreeg veel reacties op haar ondernemersadvies in de vorige Bedrijvig Oss. "Veel ondernemers zijn geschrokken van het feit dat 64% van alle verzuimgevallen een oorsprong heeft in de privésfeer. Als werkgever is het dan ook ontzettend belangrijk om te zorgen voor een fijne werkomgeving. Een plek waar medewerkers hun verhaal kwijt kunnen en zich gehoord voelen. Maar ook een plek waar ze kunnen ontdekken wat hun talenten en valkuilen zijn. Bij KLIKK helpen we ondernemers daarbij. Om ziekteverzuim te voorkomen, maar ook om medewerkers meer plezier in hun werk te bezorgen."

Kansen voor een netwerk

Als het aan Nienke ligt, ontzorgt ze ondernemers in de nabije toekomst nóg vollediger. Daar is ze al mee begonnen door ook life & career-coaching, spoor 2-begeleiding, human resource management, complexe casuïstiek en mediation aan te bieden. Om het van daaruit nóg breder aan te pakken, ziet ze kansen voor een netwerk van samenwerkingspartners.

"Zie het maar als één regionaal loket dat ondernemers helpt op het gebied van verzuim, gezondheid en vitaliteit. In Nederland komen er steeds meer zieke medewerkers bij. Dat resulteert in een flinke uitdaging voor werkgevers, want hoe zorg je ervoor dat je medewerkers gezond blijven? Die vraag is veel breder dan verzuimbegeleiding alleen. Daarom zijn ondernemers er ook bij gebaat om door één krachtig netwerk van partijen ondersteund te worden. De komst van zo'n loket jaag ik graag aan."