Afbeelding
Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Laat je adviseren!

Eigenwijs is ook wijs: het lijkt de lijfspreuk van sommige mensen om me heen. Ze denken het zelf beter te weten dan erkende specialisten. En aan het einde van de rit? Dan komen ze bedrogen uit.

Laat je adviseren! Ik geef een heleboel raad, tips en aanbevelingen, maar van alle adviezen is dit toch de beste. En ook de meest logische. Maar toch gaat het zo vaak weer mis. De reden? Mensen vinden het vaak zonde om geld uit te geven aan een goed advies of een ontwerp.

Ja, daar zijn nu eenmaal kosten aan verbonden. Maar op de langere termijn bespaart het je geld. Want dan maak je waarschijnlijk niet die fout waarvan je later denkt: als ik dat geweten had…

Tekentafel

De meesten van ons gaan eerst verbouwen. En dán pas aan de slag met het interieur. Draai dit eens om. Want zonder een goed plan, geen geweldig eindresultaat.

Begin bij de tekentafel. Denk alles goed uit, zodat je daarna in alle rust jouw wensen kunt vervullen. Waar moeten bijvoorbeeld de aansluitingen voor de verlichting komen? Als je van tevoren bepaalt hoe je huis of kantoorruimte eruit komt te zien, kun je tijdens de verbouwing al rekening houden met dit soort zaken.

Het scheelt extra werk, concessies én geld. En het wordt geen allegaartje, maar een passend geheel!