Afbeelding
Foto:

Sla nu je slag met zonnepanelen!

Ben je van plan om in 2020 zonnepanelen aan te schaffen voor je bedrijf? Heel goed, maar pak wel door. De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) subsidie wordt komend voorjaar namelijk extra opengesteld.

Daarmee kun je jarenlang een bijdrage per kWh voor door jou opgewekte duurzame energie krijgen. Binnen deze regeling bestaan zes categorieën. Biomassa, geothermie, water, wind en de meest voorkomende is: zon. Zonnepanelen zijn nu dus extra interessant. En je slaat twee vliegen in één klap:

1. Als bedrijf zet je een stap op het gebied van
duurzaamheid
2. Je verdient de investering zo snel terug, dat het
financieel aantrekkelijk is

Nieuwe kans

Tijdens de openstelling dit jaar was het ook al mogelijk om de SDE+ subsidie aan te vragen, maar veel projecten voldeden niet aan de voorwaarden. De uitspraak Programma Aanpak Stikstof (PAS) en de negatieve transportindicatie van de netbeheerder gooiden roet in het eten. In het voorjaar komt er dus een nieuwe kans.

Let op: het is verplicht om ten tijde van de subsidieaanvraag al contact te hebben gehad met je netbeheerder. Zij moeten een document vrijgeven waarin staat dat er transportcapaciteit beschikbaar is op de beoogde locatie voor de productie-installatie. Dit document gaat mee in de aanvraag.

Onbenut budget

De nieuwe openstelling wordt van het niet-benutte budget van de SDE+ ronde van 2019 gefinancierd. En het gaat niet ten koste van de SDE++ regeling in 2020, waar ook CO2-reducerende maatregelen voor in aanmerking komen.