Nine Dots Renate van Bruchem
Nine Dots Renate van Bruchem Foto: THOMAS SEGERS

"Ik had deze stap tien jaar geleden al moeten zetten"

Als kind was Renate van Bruchem vaak uren bezig met de inrichting van haar slaapkamer. Achteraf gezien is het dus best wonderlijk dat ze koos voor een marketingopleiding en een baan als Business Development Manager in de automotive sector. Totdat ze die creatieve kriebel niet meer kon onderdrukken… Vanaf januari 2020 gaat ze volledig voor interieurontwerp.

Eigenlijk zat je dus al die jaren niet echt op je plek?

"Nou, zo erg was het nou ook weer niet. Sterker nog: ik heb nu alleen maar profijt van mijn marketingachtergrond. Ik weet wat de kracht is van een sterk concept. Ook voor mijn eigen bedrijf. Deze stap heb ik dan ook zorgvuldig voorbereid, want ik wil dat meteen duidelijk is dat je creatieve, verfrissende en unieke ontwerpen van me mag verwachten."

Maar dat zegt toch elke stylist?

"Daarom maak ik écht werk van persoonlijk contact. Ik kom vrijblijvend naar je toe, liefst in de ruimte waarover je advies wil. Dat kost mij weliswaar tijd, maar die investering loont. Van klanten hoor ik terug dat ze dan meteen merken wat ik voor ze kan betekenen."

En die naam: nine dots?

"Die past gewoon bij me. Het is een afgeleide van het oorspronkelijke lijstje met negen punten waarmee ik mijn bedrijf beschreef. Inmiddels focus ik me op interieuradvies aan de particuliere en zakelijke markt, maar ook voor vastgoedstyling kun je bij mij terecht."

Is interieuradvies niet ontzettend kostbaar?

"Dat is echt een misverstand. Zonder plan ga je immers ongestructureerd dingen kopen en ben je uiteindelijk vaak veel duurder uit zonder het gewenste resultaat. Met mijn kennis kan ik je helpen om het gestructureerd aan te pakken, in een stijl die bij je past. Budget hoeft daarbij niet leidend te zijn. Interieuradvies kan altijd!"

Waar staat Nine Dots over vijf jaar?

"Ik heb nu al veel klanten buiten Oss en wat mij betreft worden dat er steeds meer. Ik volg nu een opleiding SketchUp, waardoor ik mijn ontwerpen straks kan tonen in 3D. Dat maakt het allemaal nog makkelijker om je een voorstelling te maken van de nieuwe situatie. En het ondernemerschap? Dat geeft me nu al enorm veel plezier. Eigenlijk had ik deze stap tien jaar geleden al moeten zetten."