Afbeelding
Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Onbevoegden in beeld

Fransen Beveiligingen bestaat dit jaar vijfentwintig jaar. Wat betreft techniek is er in die tijd veel veranderd, volgens directeur Alex Fransen. Maar dat geldt niet voor zijn liefde voor dit vak. "Ik doe mijn werk nog steeds met evenveel passie."

Mensen associëren passie niet meteen met beveiligingscamera's en alarmsystemen. "Maar ook voor mijn vak geldt: als je iets doet, moet je het goed doen", stelt Alex. "Dus ga ik voor kwaliteit, zowel op het gebied van techniek als van service." Om die reden is hij ook erkend door de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven. Systemen die door hem zijn geïnstalleerd, zijn VEB-gecertificeerd. En dat is een belangrijke voorwaarde voor veel verzekeraars.

Geschakelde camera's

Alex installeert beveiligingssystemen voor de meest uiteenlopende panden. Altijd volgens de laatste inzichten, want hij volgt de ontwikkelingen op de voet. Zo schetst hij dat er nieuwe mogelijkheden aankomen voor geautomatiseerde volgsystemen, zodat camera's op verschillende panden voortaan de overeenkomsten in beelden sneller detecteren. "Dat is natuurlijk uiterst interessant voor bedrijfsterreinen of voor buren die al werken met een buurtapp. Door geschakelde camera's kunnen we de bewegingen van eventuele onbevoegden straks veel eerder en beter in beeld brengen."