Afbeelding
Foto:

Reuring

Als Ossenaar en bewoner van het centrum voelt de binnenstad van Oss als mijn thuis. Ik kom er veel en graag. Voor van alles en nog wat. Om lekker te lunchen of te borrelen; gezellige plekken zijn er genoeg.

Maar ik zie ook dat het beter kan. Of zelfs beter moet. Minder leegstand, meer reuring, meer beleving, een ander aanbod van winkels... Niet toevallig dus dat VOLOP Oss mij meteen aansprak. En helemaal leuk dat ik vanuit mijn werk bij de gemeente Oss projectleider ben van VOLOP.

Wat VOLOP Oss doet? We zijn op zoek naar mensen met goede ideeën en nieuwe concepten die dat op een fijne plek in het stadscentrum willen uitproberen. Een verloren ambacht? Een minitheater? Bij VOLOP Oss koppelen we initiatieven aan leegstaande panden, leggen we contact met eigenaren en overleggen we over een passend en schappelijk contract. Zo zorgen we voor meer eigenheid en afwisseling in onze binnenstad en creëren we verrassende en bijzondere ontmoetingsplekken.

Daarbij werken we nauw samen met centrummanager Jack van Lieshout en 'Mijn Droomwinkel'. Dat project geeft startende ondernemers de kans om een winkel te beginnen in het stadscentrum. En dat biedt weer kansen voor maatschappelijk, sociaal en cultureel ondernemerschap in de stad.

Het stadscentrum is en blijft een belangrijke ontmoetingsplek. Een plek waar mensen – net als ik – graag komen en verblijven. Een plek die Ossenaren verbindt en die iets toevoegt aan onze beleving en gezelligheid. Kortom: een stad waar we trots op zijn!

Marscha van de Poppel
Projectleider VOLOP Oss