Afbeelding
Foto:

Digitaal op de werkvloer

Volksuniversiteit Oss (VUOss) biedt naast taal- en communicatietrainingen ook maatwerktrainingen voor bedrijven. Zo maakt de training 'Digitaal op de werkvloer' medewerkers digitaal wegwijs in hun eigen praktijk. Ervaringsdeskundigen Coen Bais (Theater De Lievekamp) en Mariëlla van Tol (Kampert-Nauta) vertellen hierover.

Coen klopte bij VUOss aan met een heel specifieke vraag. "Bij Theater De Lievekamp wilden we een kleine groep medewerkers alle Office-computervaardigheden bijbrengen. Na een gesprek met accountmanager Hanneke Latijnhouwers hebben we daarvoor een maatprogramma samengesteld. Het grote voordeel daarvan was dat medewerkers ermee aan de slag konden op een voor hen geschikt moment. En met succes: hun kennis is nu op het gewenste niveau."

Meer dan geslaagd

Ook Mariëlla is vol lof over het maatwerk van VUOss. "Bij ons namen 35 medewerkers deel aan een maatwerktraining Excel. Daarbij heeft VUOss eerst de verschillende niveaus geïnventariseerd. Op basis daarvan hebben we groepen samengesteld: basisgroepen, gevorderde groepen en een groep die behoefte had aan specifieke verdieping. Door die verdeling hebben al onze medewerkers de training als heel leerzaam ervaren. Bovendien hebben ze elkaar ook weer wat beter leren kennen. Een meer dan geslaagde training dus!"