Bestuur Business Gala 2019 (v.l.n.r.) Jorg Zwaans, Joep Derksen, Jack van Lieshout, Gert-Jan van der Wielen, Hans van der Lee en Xandra Goudberg- van Wezel.
Bestuur Business Gala 2019 (v.l.n.r.) Jorg Zwaans, Joep Derksen, Jack van Lieshout, Gert-Jan van der Wielen, Hans van der Lee en Xandra Goudberg- van Wezel. Foto: Ronald Goudberg

"We gaan de grens opzoeken"

Hoog op de agenda van de Osse ondernemer staat het Business Gala. Tijdens deze feestelijke avond staan de verkiezingen van de Ondernemer van het Jaar en de Veelbelovend Ondernemer van het Jaar centraal. De eerstvolgende editie vindt plaats op 9 mei 2020 en staat volledig in het teken van verandering, vertelt bestuursvoorzitter Jorg Zwaans.

Het bestuur van het Business Gala gooit het in 2020 over een andere boeg, vertelt Jorg met een twinkeling in zijn ogen. "De afgelopen maanden hebben we gehoord en gevoeld dat bezoekers toe zijn aan iets vernieuwends, iets onverwachts. Daarom hebben we besloten om de grens op te zoeken."

Dare to change

Het thema van het Business Gala is dan ook: Dare to change. Jorg: "Het lef om te veranderen is een belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Zéker in een tijd van technische innovaties, alternatieve verdienmodellen en oneindige digitale mogelijkheden. Ondernemers moeten daarmee om kunnen gaan. En misschien nog belangrijker: ze moeten erop in durven spelen. Hetzelfde geldt voor ons als bestuur."

Weloverwogen keuze

Begin oktober maakte het bestuur wereldkundig dat het de organisatie in 2020 toevertrouwt aan een nieuwe organisator: Partycrew. Een weloverwogen keuze, vertelt Jorg. "Partycrew is een creatief bedrijf met veel kennis en ervaring in de evenementenbranche. Hun portfolio en pitch spraken ons enorm aan. We zijn er dan ook van overtuigd dat de organisatie van het gala bij hen in goede handen is. Onze wens om de grens op te zoeken was bovendien een kolfje naar hun hand. Samen gaan we de gebaande paden dit keer eens écht verlaten."

Geweldige kans

Voor Partycrew is de organisatie van het Business Gala Oss een geweldige kans om te laten zien waar het bedrijf toe in staat is, vertelt mede-eigenaar Wouter van Sonsbeek. "Jaarlijks zijn we betrokken bij zo'n 180 evenementen. Daarbij zitten ook veel grote bedrijfsevents voor A-merken, zoals Nike. Maar de buitenwereld kent ons vooral van festivals en de Breakout Run. Voor ons is de organisatie van het gala dan ook dé kans om te bewijzen wat we kunnen in de zakelijke markt. Samen met het bestuur kijken we uit naar een verfrissende editie van een vertrouwd evenement."

Lente

Over lef om te veranderen gesproken: het Business Gala vindt dit jaar voor het eerst plaats in de lente. "Daarmee creëren we automatisch een andere sfeer", aldus Jorg. "Alleen al de gunstigere weersomstandigheden zorgen voor legio extra mogelijkheden." Welke precies? Dat laat de trotse bestuursvoorzitter nog even in het midden.

Ook zijn er enkele veranderingen in het bestuur. Voorzitter Jorg kan dit jaar rekenen op medebestuursleden Xandra Goudberg-Van Wezel, Melvin Rademaker, Hans van der Lee, Jack van Lieshout, Fer van den Hurk en Maarten van Driel. "Frisse blikken zijn altijd welkom", aldus Jorg. "Tegelijkertijd is ervaring natuurlijk onmisbaar. De huidige samenstelling borgt het allebei. Een prettige mix van betrokken mensen bovendien. Samen gaan we voor een onvergetelijk gala!"

Kandidaten aandragen

Zijn er ondernemers die volgens jou in aanmerking komen voor de titel Ondernemer van het Jaar en Veelbelovend Ondernemer van het Jaar? Draag ze aan tussen 2 december 2019 en 31 januari 2020 op www.businessgalaoss.nl. Daar vind je ook alle spelregels en criteria. De kaartverkoop voor het Business Gala gaat van start op 3 februari 2020.

Business Gala 2019
Afbeelding