Afbeelding
Foto:

Jongeren vinden elkaar bij BIZON

Hoe gaaf zou het zijn om Osse jongeren de kans te geven om samen te werken met het bedrijfsleven en zo hun loopbaan tot ontwikkeling te brengen? Het zijn de gedachten van Fer van den Hurk, initiatiefnemer van BIZON. Zijn plan brengt Oss' talent bij elkaar en maakt werk van hun persoonlijke ontwikkeling.

Samen met de Talentencampus legde Fer zijn plan voor aan de Kracht van Oss. En dat platform besloot het te ondersteunen, aldus bestuurslid Liz Chermin. "Dit plan gaat over de ontwikkeling van Osse jongeren. Op een innovatieve manier waarbij samenwerking met het bedrijfsleven de basis vormt. Dat zijn bij uitstek kenmerken die we van belang vinden bij het versterken van de Osse economie."

BIZON: een bijzondere groep

Ook het Osse onderwijs was meteen enthousiast over het plan. Daarom hebben ze meteen kandidaten aangedragen voor de start van BIZON. Intussen heeft de groep al tien leden en een eigen bestuur. Naast het bestuur zijn er commissies die activiteiten voor hun rekening nemen. Denk aan bedrijfsbezoeken en workshops, maar ook aan informele samenkomsten. Want zoals voorzitter Stefan opmerkt: "BIZON moet bijdragen aan onze persoonlijke ontwikkeling, maar óók aan een gemeenschappelijke band. We worden echt maatjes van elkaar."

Wie zijn de leden?

BIZON is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Nieuwsgierige jongens en meiden die serieus werk willen maken van hun loopbaan en verder willen kijken dan hun neus lang is. "Jongeren kunnen zich melden bij de Talentencampus", aldus Nando van de commissie Werving. "Dan nodigen we ze uit voor een kennismaking. Als die van beide kanten bevalt, kan iemand een aantal avonden bijwonen. Daarna leggen we hem of haar de vraag voor om definitief lid te worden."

Oproep nieuwe leden

Nando maakt graag van de gelegenheid gebruik om een oproep te plaatsen voor nieuwe leden. "BIZON heeft nu al een sterke basis, maar we willen doorgroeien naar een groep van zo'n twintig jongeren. Dus maakt ons verhaal je enthousiast? En woon je in de gemeente Oss? Dan nodigen we je van harte uit om je aan te melden!

Aanmelden

Lijkt het je leuk? Of ken je iemand voor wie BIZON interessant kan zijn? Stuur ons dan een bericht! Voor meer informatie kun je terecht bij Richard van Ommen:                r.vanommen@talentencampusoss.nl.