Afbeelding
Foto: Thomas Segers-WWW.THOMASSEGERS.NL

De ambtsketen van de stadsprins

Het was een spannend moment, toen Arno II werd onthuld als 56ste stadsprins van Stichting Carnavals Viering Oss. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor goudsmid Marleen van Kempen van Jewel Art & Design. Zij ontwierp en vervaardigde namelijk de gloednieuwe ambtsketen van de prins.

"Ik ben al jaren bij het Osse carnaval betrokken. Zes jaar geleden was onze zoon adjudant, en als er speldjes nodig zijn, weet carnavallend Oss de weg naar de Walstraat wel te vinden. Maar een verrassing was het wel, toen de OPA's (oud-prinsen en -adjudanten) naar mijn atelier kwamen met de vraag of ik de nieuwe ambtsketen wilde maken."

55-jarig jubileum

"Vanwege het 55-jarig jubileum van de SCVO wilden ze graag een nieuwe ambtsketen. Eentje die past bij de tijd van nu, maar wel met een knipoog naar het verleden. En al tijdens dat gesprek werden ze enthousiast van mijn eerste schetsen."

Contrasten

"Ja, ik ben trots op het eindresultaat! Vooral vanwege de spanning tussen het nieuwe en het oude. Naar zulke contrasten zoek ik vaak in mijn werk: een beetje spanning, nét even anders… Of ik 'm nog terugzie? Zeker, na de carnaval! Dan ga ik 'm keurig polijsten en schoonmaken. Dat is het mooie van metaal: als je er goed voor zorgt, blijft het tot in lengte van jaren mooi."