Afbeelding
Foto:

Licht in de duisternis

We gaan de donkerte in en de natuur wordt kaal. Tijd om te overdenken wat niet werkt en waar je afscheid van gaat nemen. Maar ook op wat goed werkt en waar je meer focus op gaat leggen.


Tijdens de Week van de Duurzaamheid vertelde Anniek Mauser (directeur Duurzaamheid Unilever) over het succesvolle Sustainable Livingplan. Als er in de tijd dat Unilever dat plan ontwierp al SDG's (de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties) waren geweest, dan had het bedrijf het zeker aan die 'kapstok' opgehangen.

Veel ondernemers schrikken als ze horen dat ze met zeventien doelen aan de slag moeten. Maar er is licht in de duisternis! Zónder een directeur Duurzaamheid aan te stellen, want bij de Kracht van New Business Oss ontzorgen we je hierbij. Op een praktische manier, zoals je dat van ons gewend bent.


Bijdragen aan de SDG's hoeft niet moeilijk te zijn. Neem het leggen van zonnepanelen: in november hebben we ruim 30 bedrijven geholpen met de aanvraag voor de regeling Stimulering Duurzame Energie. Voor een totaal productievermogen van ongeveer 10 megawatt waarmee een investering van ruim 5 miljoen gemoeid is. Dat zorgt voor extra werk(gelegenheid) en een schonere economie.

Met deze panelen is meer dan 5% van alle gezinnen in Oss binnenkort voorzien van duurzame elektriciteit. Dan moet natuurlijk nog wel de zon gaan schijnen. Goed om te weten: deze 30 ondernemers ontvangen vijftien jaar lang subsidie. Zij zien het licht dus al!

Erik van den Oord en Dave van Schaijk

Procesregisseurs de Kracht van New Business Oss

Afbeelding