Afbeelding
Foto: THOMAS SEGERS

Doe iets spannends

Nog een paar minuten. Het publiek in de Groene Engel zit klaar voor de allereerste editie van de Lions Experience. Met de vragenkaartjes in mijn rechterhand kijk ik toe hoe initiatiefnemer Lambèr Hendriks zijn openingswoord soepel afrondt. Hoewel ik alle interviews tot in de puntjes heb voorbereid, kan ik een lichte kriebel in mijn buik niet bedwingen.

Mensen zeggen weleens dat je elke dag iets moet doen wat je spannend vindt. Dat lijkt me eerlijk gezegd een beetje te veel van het goede. Maar mensen die altijd maar voor de veilige weg kiezen, schrikken me nog veel harder af. Als je overal alleen maar 'nee' tegen zegt, gebeurt er nooit iets. Dus toen Lambèr me vroeg om 'een nieuw event met allure' te presenteren, twijfelde ik geen moment.

En gelukkig maar. Want hoewel het bij vlagen best wel spannend was, heb ik ontzettend van mijn presentatiedebuut genoten. De interviews verliepen naar wens, de tafelgasten waren op hun gemak en de reacties van de bezoekers waren lovend. Waar 'ja' zeggen met je hart dus toe kan leiden…

De moraal van dit verhaal? Die laat zich natuurlijk raden. Ik weet namelijk zeker dat elke ondernemer weleens zo'n eng verzoek krijgt. Of een uitdagende kans voorbij ziet komen. Om 'm vervolgens lekker te laten lopen… Maar waarom eigenlijk?

Goede voornemens vind ik een beetje afgezaagd. En kiezen voor een veilige dag is hartstikke prima. Maar doe ergens in 2020 in ieder geval íets wat je spannend vindt. Wedden dat het je energie geeft?

Stijn Kling

Hoofdredacteur Bedrijvig Oss