Afbeelding
Foto:

De jeugd heeft de toekomst

De Leijgraaf staat midden in de maatschappij. Het onderwijs is daar het beste bewijs van, want dat is in alle opzichten praktijkgericht, met als doel studenten klaar te stomen voor een mooie loopbaan in de beroepspraktijk. Met andere woorden: de regio is het belangrijkste klaslokaal van De Leijgraaf.

"We vinden het belangrijk dat onze studenten vanaf dag één ontdekken hoe het er in de beroepspraktijk aan toegaat", legt Hans de Jong uit (directeur bedrijfsopleidingen van De Leijgraaf). "Dat kan alleen door ze de regio in te sturen. Of door het om te draaien: we halen de praktijk ook graag naar binnen. Zo stomen we onze studenten klaar voor een prachtige loopbaan, en tegelijk bieden we ondernemers de gelegenheid om nu al kennis te maken met de beroepsprofessionals waar ze zo'n behoefte aan hebben."

Werkvloer Leren

Patrick Verberkt ziet dagelijks dat die aanpak werkt. Patrick is corporate recruiter bij Vos Logistics, dat samen met De Leijgraaf het traject Werkvloer Leren heeft opgezet. "Via Werkvloer Leren bieden we studenten de kans om vier dagen per week bij ons te werken, en één dag per week les te volgen. Het lijkt op het reguliere bbl-traject, maar het verschil is dat de studenten op die ene dag niet naar school gaan, maar dat we de school naar óns toe halen."

Drie opleidingen

Vos Logistics beschikt over een eigen klaslokaal (locatie Vollenhovermeer), waar iedere woensdag lesgegeven wordt. "We faciliteren er drie opleidingen van De Leijgraaf: logistiek medewerker, teamleider en supervisor", legt Patrick uit. "De studenten kunnen het geleerde meteen in de praktijk brengen. Daarnaast verdienen ze salaris, werken ze toe naar hun mbo-diploma (niveau 2, 3 of 4) én bieden we ze een baangarantie. Na het behalen van hun diploma, blijven ze dus in dienst. We hebben genoeg vacatures te vervullen, dus deze opzet is goed voor hen én voor ons."

Benieuwd op welke manier ú kunt samenwerken met De Leijgraaf? Neem dan contact op via 088 017 0000 of info@leijgraaf.nl.