KAKO Kindervakantieweek voor binnen of de tuin

Een populaire bezigheid voor de jeugd in de zomervakantie in Oss is natuurlijk de kindervakantieweek. In bijna alle plaatsen is wel een organisatie die zorgt voor een week lang vermaak voor de kinderen.

Meer dan vijftig jaar worden in de gemeente Oss al kindervakantieweken georganiseerd. Geen vakantieweek dit jaar? Dat mocht niet zo zijn, vond stichting KAKO Kindervakantiewerk. Als het niet met z'n allen in een park of bos mag, dan moet het maar thuis gebeuren. De al bijna uitgewerkte plannen voor dit jaar zijn in de koelkast gezet en komen in 2021 aan de beurt. Een nieuwe week voor thuis is gemaakt; de 'allemalus digit@lus week'.
Gratis
Deze gratis vijfdaagse kindervakantieweek wordt gestart via Facebook en op de website www.kako.nl op de ochtend van 20 juli. De digitale week duurt net als de echte vijf dagen. Na deze première kan de hele zomervakantie lang nog gestart worden met de deelname. Alle activiteiten blijven tot en met 31 augustus beschikbaar; alle kinderen in Nederland kunnen meedoen. Wat gebeurt er allemaal tijdens deze unieke kindervakantieweek? Bij het KAKO in Oss is er altijd een spannend verhaal met spelers, met hutten bouwen en met een lied. Met (water)spellen, knutselen, veel bewegen, raadsels oplossen. Tussen de middag eten met de billen op de grond, aanmaaklimonade en iedere dag een traktatie. Twee weken van tevoren wordt een materiaallijst bekend gemaakt met alle benodigde spullen per dag. Net als in de echte week is dat vooral goedkoop materiaal of spullen die je al in huis hebt. Alle activiteiten zijn zo goed mogelijk afgestemd op leeftijd van 4 - 8 jaar en van 9 - 12 jaar.


Vakantieweek Oss-Zuid


OSS | KinderVakantieWerk Oss-Zuid wil van 11 tot en met 14 augustus voor de 45ste keer de KinderVakantieWeek Oss-Zuid organiseren. Inschrijven kan door 15 euro over te maken naar NL04INGB0006385458 t.n.v. Stg. Kindervakantiewerk Oss-Zuid. Mail de naam/namen naar info@kvwosszuid.